Lari Giorgescu, actor: Dacă auzi asta de la un spectator obișnuit, pariul e câștigat

Ion Luca Caragiale este cel mai mare dramaturg român, piesele lui fiind transpuse în piese de teatru de mare succes. Invitat la DC News, actorul Lari Giorgescu a vorbit despre ”Discursul lui Cațavencu”, rol pentru care a fost nominalizat pentru cel mai bun actor principal, dar și despre turneul făcut în multe țări europene.  

"Discursul lui Cațavencu" a fost nominalizat pentru cel mai bun actor principal, deși era mai degrabă o muncă colectivă. De altfel, spectacolul nu a fost scos din repertoriu, poate se va relua. De un an de zile, poate și mai bine, nu s-a mai jucat."

Am fost un instrument în mâna lui Gigi Căciuleanu

"Am fost un instrument în mâna lui Gigi Căciuleanu, care a conceput, a gândit, a făcut, l-a reinventat și l-a respectat pe Caragiale. A fost și un succes prin faptul că am călătorit foarte mult cu el. Am fost la Londra, Bruxelles, Paris, Lisabona, la Sofia, în Chișinău."

Înseamnă că pariul e câștigat

"A venit la mine o doamnă spectator de teatru care m-a întrebat, după spectacolul de la Paris, dacă nu ar putea găsi undeva operele traduse ale lui Caragiale în limba franceză, pentru că a devenit interesată să vadă despre ce e vorba. Dacă auzi asta de la un spectator obișnuit, care vine la tine după spectacol, înseamnă că pariul e câștigat. Și am aflat că, într-adevăr, Caragiale este tradus în limba franceză."


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28