Lansare Papil Panduru: „O viață artistică în cronici, comentarii și imagini”

Muzeul Național al Literaturii Române, alături de Editura Universitară şi de Revista Manifest Românește, invită la evenimentul de lansare a volumului-document „Papil Panduru: O viaţă artistică în cronici, comentarii şi imagini”, de Cristian Vasilescu, duminică, 22 aprilie 2018, de la ora 12.00, în Sala Perpessicius a MNLR din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe).

„Pe 22 aprilie, într-o zi importantă pentru teatrul românesc (nașterea lui Camil Petrescu şi a lui Ion Lucian), istoricul Cristian Vasilescu revine cu un nou volum monografic conceput în formulă atipică – analiză a subiectului şi a contextului spaţio-temporal în care acesta a creat. Astfel, după o primă lucrare dedicată cineastului Sergiu Nicolaescu (Până la capăt!, 2011), autorul propune cititorilor o întâlnire cu o altă valoarea a teatrului şi a filmului românesc: Papil Panduru."

„Originea acestei lucrări stă în bogata colecţie fotografică – depozitara trecutului său artistic – şi în bunăvoinţa de a o pune la dispoziţie a omului de teatru și film Papil Panduru. Într-un timp în care trecutul este tratat cu superficialitate, este răstălmăcit sau ignorat de către personaje care fixează pietre de hotar ale unor drumuri ce duc spre nicăieri, această carte vine să arate cum au fost cândva teatrul şi filmul românesc şi cam către ceea ce ar trebui să se tindă. Este o lucrare ilustrativ-expozitivă, din care nu lipsesc analiza unor momente cum ar fi raportarea la climatul social-politic al timpului în care protagonistul s-a format şi consacrat ori conjuncturile în care a cunoscut oamenii ce i-au influenţat sau cărora le-a influenţat cariera," declara istoricul Cristian Vasilescu.

La evenimentul de lansare vor participa maestrul Papil Panduru, istoricul Cristian Vasilescu, reprezentaţi de marcă ai scenei româneşti şi membri ai revistei „Manifest Româneşte".

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel