La pas prin București – expoziție și concurs de pictură

Marți, 17 octombrie 2017, începând cu ora 19.00, mergem „La pas prin București". O vom face diferit de alte dăți, străbătând acum străzile și interioarele clădirilor, detaliile născătoare de emoții, prin ochii artiștilor plastici.

Ei ne vor încânta cu munca și cu talentul lor și ne vor însoți în acest drum imaginativ dar totuși palpabil al frumuseții. Ce este de fapt pictura, imaginea, dacă nu un eșantion al unei realități creată și trecută prin inima de artist?

Cafeneaua Gloria Jean's de pe strada Stavropoleos, din Centul Vechi și gruparea artistică ARTUT – „Artă utilă pentru minte și inimă" vor fi iarăși bune gazde ale acestui eveniment, invitația fiind deschisă tuturor iubitorilor de frumos.

Dacă tema de săptămâna trecută a fost relația dintre artă și vechile cafenele ale orașului, relație sigilată în timp și creații deosebite renăscute, acum vom pătrunde în tainele unui București vechi și actual, așa cum l-a surprins fiecare pictor. Mai mult, câteva poezii recitate în vecinătatea tablourilor vor da acestui vernisaj un aer de poveste.

„Pregătind expoziția „artă și cafea" la cafeneaua Gloria Jean's din Centrul Vechi împreuna cu doamna profesor Maria Alexe, am fost plăcut surprinse să vedem foarte mulți turiști străini vizitând-ne orașul ....și ne-am gândit că organizând o expoziție cu tema „La Pas Prin București" am putea sa le arătam imaginea diversă a Bucureștiului așa cum îl văd artiștii din mai multe generații.

La aceasta expoziție participă un număr de treisprezece artiști cu lucrări efectuate in diverse tehnici, lucrări care speram sa încânte privirile vizitatorilor si să-i determine sa își dorească să revină în acest minunat oraș. Odată cu deschiderea expoziției "La Pas Prin București " vom lansa și un concurs de pictură intitulat „Pasiune si Culoare" la care vor participa toate lucrările expuse, iar vizitatorii vor fi rugați să voteze lucrarea care le place cel mai mult. Pictura care va acumula cele mai multe voturi va fi desemnata câștigătoare." a declarat Ioana Badea, expozantă și organizatoare a evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel