JO 2020: Coreea de Sud şi Coreea de Nord nu vor avea o echipă comună la turneul feminin de hochei pe iarbă

Coreea de Sud a anunţat, joi că a renunţat la ideea de a prezenta o echipă comună cu Nordul la turneul feminin de hochei pe iarbă din cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo din 2020, din cauza lipsei de cooperare cu Phenianul, informează AFP.

'Nu va fi decât o echipă a Coreei de Sud, nu una unificată', a afirmat un responsabil al Federaţiei sud-coreene de hochei la Seul, referitor la selecţionata care va lua parte la turneul preolimpic de calificare din Irlanda între 8 şi 16 iunie. Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) stipulase că o echipă unificată va trebui să treacă prin procesul de calificare, la fel ca celelalte echipe, scrie Agerpres.

Ori, data limită pentru trimiterea numelor jucătoarelor selecţionate către organizatorii turneului preolimpic expira joi. Relaţiile sportive au contribuit la o dezgheţare diplomatică în peninsulă anul trecut, dar ele s-au răcit ulterior, în special din cauza eşecului unui al doilea summit privind denuclearizarea Coreei de Nord, între preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, la finele lunii februarie la Hanoi. Cele două Corei au format prima lor echipă unificată la JO de iarnă 2018, din Coreea de Sud, o echipă feminină de hochei pe gheaţă care a făcut senzaţie în ciuda unui fiasco sportiv, cu cinci înfrângeri în tot atâtea meciuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel