Urmărește emisiunea live


Ivan Patzaichin, săgeţi spre politicieni: Sportul nu a fost o prioritate de la Revoluţie

Ivan Patzaichin şi-a exprimat sâmbătă seara, la vernisarea expoziţiei de fotografie 'Glorii ale sportului nautic din Ungaria', aprecierea faţă de statul vecin pentru modul în care susţine sportul, afirmând că în România acesta 'nu a fost prioritar de la Revoluţie'. 

"Întotdeauna am apreciat echipa ungară pentru că a fost foarte bine organizată şi susţinută de statul maghiar. La noi, sportul nu a fost prioritar de la Revoluţie încoace. E păcat, pentru că şi noi am avut şcoli puternice, care au adus rezultate nu doar în caiac-canoe. Au fost şcoli puternice în toate sporturile care s-au pierdut sau care s-au transferat. Ne trezim acum să ne bată Brazilia sau China la caiac-canoe, aşa că apreciez ce face statul maghiar pentru sport", a declarat Ivan Patzaichin.

Sportivii, modele pentru copii

Patzaichin a mai spus că sportivii prezentaţi în expoziţie pot fi modele pentru copii.

"Aici, avem panteonul celor care ne-au făcut o reclamă extraordinară. Cea mai bună reclamă o fac sportivii şi cultura. Mă angajez în numele Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă (DDD) să facem măcar un panteon al sportivilor români", a afirmat coordonatorul DDD, Laszlo Borbely.

În expoziţia 'Glorii ale sportului nautic din Ungaria', organizată în cadrul Rowmania Fest de Institutul Maghiar din Bucureşti, în parteneriat cu Muzeul Sportului din Ungaria, sunt prezentaţi sportivi care au câştigat cel puţin o dată la olimpiadă sau minimum cinci campionate mondiale.

Expoziţia, care poate fi văzută şi duminică, include şi palmaresul obţinut de sportivii din Ungaria la campionatul mondial desfăşurat săptămâna trecută. Ungaria deţine peste 500 de medalii la sporturile nautice, iar dintre acestea 216 sunt din aur.

Potrivit lui Ivan Patzaichin, România a câştigat circa 400 de medalii la sporturile nautice. La Tulcea se desfăşoară în perioada 30 august-1 septembrie cea de-a IX-a ediţie a Festivalului internaţional al bărcilor cu vâsle Rowmania, organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23. Evenimentul are drept obiectiv promovarea turismului lent, neagresiv faţă de natură. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel