Iona, Matca și Paracliserul, de Marin Sorescu, pe 27 martie la TNB

Un maraton teatral cu piesele lui Marin Sorescu se va desfășura în 27 martie la Teatrul Național din București, începând de la ora 17, în Sala Atelier. Spectacolele marchează ediția aniversară a campaniei ”Artiști pentru artiști”. 

„Iona” cu Lari Giorgescu, îl are ca director de scenă pe Victor Ioan Frunză, fiind o producție a Teatrului Dramaturgilor Români din București.

„Matca” este o producție a Teatrului Fără Nume din Chișinău, în partenriat cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău. Antonia Barancea, în rolul principal, joacă alături de Galina Lazarenco, Anatol Burlacu, Ion Munteanu, Alexandru Dicusar și Nicoleta Zghibarță, întrun spectacol regizat de Mariana Cămărășan.

„Paracliserul”, cu Claudiu Bleonț, este o adaptare după producția Teatrului Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca.

”Marin Sorescu. Setea muntelui de sare” este un spectacol-eveniment construit cu migală și devotament de doamna Mariana Cămărășan, regizoarea care a reușit să aducă îm  artiști din teatre și orașe diferite pe scena Teatrului Național din București, realizând un triptic al speranței, încrederii și solidarității ce reunește pentru prima dată piesele trilogiei soresciene, prosduse de trei teatre din România și Republica Moldova. Evenimentul, care face parte din campania umanitară a UNITER, Artiști pentru artiști, este prezentat de actorul Marius Bodochi, directorul artistic al Teatrului Național București. Spectacolele din data de 27 martie, încep la ora 17.00, la Sala Atelier a Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București și celebrează Ziua Mondială a Teatrului, Ziua Unirii Basarabiei cu România,  și, mai ales, 88 de ani de la nașterea scriitorului Marin Sorescu. Producătorul evenimentului este UNITER, în parteneriat cu Teatrul Național  „I.L. Caragiale” din București și Fundația „Marin Sorescu”.

A 20-a ediție a Campaniei Artiști pentru artiști se desfășoară în perioada 20 martie – 20 aprilie 2024. Sumele provenite din vânzarea de bilete de către teatrele care sprijină UNITER în avest demers alimentează Fondul de Solidaritate Teatrală, folosit pentru ajutorarea artiștilor aflați în nevoie. Scopul Campaniei „Artiști pentru artiști” este ca spectacolele să ajungă la un public cât mai divers şi mai numeros, pentru a putea menţine fondul de solidaritate. Mai mult, este foarte important să includem în program cât mai mulţi artişti care au nevoie de ajutor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel