Ion Stan, deputat PSD de Dâmbovița, a murit

Crişan Andreescu / 03 aug 2018 / 15:10 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ion Stan, fostul președinte PSD Dâmbovița și deputat PSD, a murit noaptea trecută într-un spital din Constanța. 

Ion Stan se afla  împreună cu soția la mare, când i s-a făcut rău. A fost transportat la spital, dar a murit în urma unor complicații provocate de diabetul de care suferea.

Fostul lider al PSD Dâmboviţa a avut patru mandate consecutive de deputat. Din 1996 şi până în 2012. În 1996, Ion Stan a fost şi prefect al judeţului Dâmboviţa.

Ion Stan  a mai făcut parte din Comisia comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, fiind șeful comisiei.

De asemenea, acesta  a ajutat mai multe  lăcașuri de cult, cea mai mare realizare în acest sens fiind  Mănăstirea Nucet, din comuna natală. 

Senatorul Adrian Țuțuianu, într-o postare pe Facebook, deplânge pierderea fostului coleg de partid.

"Am aflat cu multă amărăciune de trecerea la cele veșnice a domnului Ion Stan, fost prefect, deputat PSD (2000 – 2016), președinte, vicepreședinte și secretar al Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI și președinte al PSD Dâmbovița timp de aproape 14 ani", scrie senatorul PSD de Dâmbovița pe Facebook.

"Cuvintele sunt prea puține și prea sărace când vine vorba de personalitatea atât de marcantă a unui om care a lăsat multe fapte bune în urma sa. A făcut bine multor semeni, a ajutat comunități întregi și a crezut întotdeauna într-un țel superior trecerii prin această lume.

De numele său se leagă proiecte majore de investiții din județul Dâmbovița în infrastructura de drumuri, apă, canalizare, înființarea unor localități etc.

A fost un credincios devotat al Bisericii Ortodoxe Române, numeroase lăcașuri de cult bucurându-se de sprijinul său direct. Cu titlu de referință rămâne Mănăstirea Nucet, din comuna natală, readusă la viață prin strădania aceluiași suflet neobosit.

Știam că are mai multe probleme de sănătate care, din păcate, au fost complicate în ultima perioadă de o sentință dureroasă și profund nedreaptă. Și, chiar dacă ultimii ani ne-au îndepărtat oarecum, respectul și prețuirea au rămas neatinse. E foarte dureroasă, pentru mine, această pierdere.

Peste 10 zile, ar fi împlinit 63 de ani.

Dumnezeu să-l odihnească în veșnicie!"Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24