Interviurile MNLR – Răzvan Mazilu și Sanda Vișan

Muzeul Național al Literaturii Române invită printr-un comunicat, marți, 24 aprilie 2018, de la ora 19.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), la o nouă întâlnire a Interviurilor MNLR, invitat fiind coregraful Răzvan Mazilu.

Participă la întâlnire și Sanda Vișan, autoarea cărții „Răzvan Mazilu. De la dans la musical”, apărută la Editura Nemira.

„Un real talent creator, dublat de o personalitate puternică, o viziune complexă a spectacolului coregrafic, Răzvan Mazilu face însemnări pe marginea partiturii ca un dirijor, își drămuiește simbolurile până la parcimonie, dar cu efecte absolut devastatoare. Nu poți să pleci același de la vreun spectacol ce-i poartă semnătura. Răzvan Mazilu este un artist incredibil care devine o flacără pe scenă. „Lumea de fantasme ce sălășluiesc în ființa lui Răzvan Mazilu este atât de bogată, încât poate da naștere oricând celor mai neașteptate fantezii, scenice sau nu. Personalitatea lui polimorfă se manifestă cel mai bine în ficțiune, dar chiar și contactul cu realitatea înconjurătoare este întotdeauna unul mediat prin filtrul lui artistic,“ afirma autoarea cărții, Sanda Vișan.

Perspectivă caleidoscopică

Volumul ce poartă semnătura Sandei Vișan este o perspectivă caleidoscopică, construită din observațiile și retrospectivele acesteia, din dialogurile vii cu Răzvan Mazilu, din fragmente de cronici și interviuri, fotografii din spectacole, dar și din mărturiile altor artiști și personalități culturale, precum Maia Morgenstern, Marina Constantinescu, Rodica Mandache, Dragoș Galgoțiu și mulți alții.

„Nu disociez omul Răzvan Mazilu de artist. Și asta nu e valabil doar în cazul meu, îmi permit să generalizez: în cazul unui artist adevărat, planurile se întrepătrund, nu veți ști cu certitudine cât la sută e firesc pe scenă și cât e «teatru» în viață cotidiană. E un frumos paradox”, mărturisea într-un interviu cunoscutul coregraf, invitat al Interviurilor MNLR, Răzvan Mazilu.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel