Intelectuali români în temnița comunistă de la Aiud

Centrul Multicultural ”Liviu Rebreanu” Aiud, Direcție Municipală de Cultură și Liceul Tehnologic Ocna Mureș au organizat joi, 17 noiembrie 2022, în sala de conferințe a Centrului Multicultural "Liviu Rebreanu" de la Muzeul de Științele Naturii din Aiud, conferința cu tema: ”Intelectuali români în temnița comunistă de la Aiud”. Au prezentat comunicări: conf. univ. dr. Georgeta Orian, bibliotecar Luminița Bugan, dr. Paul Scrobotă, sociolog Ioan Hădărig. 

„Prezentarea de carte: "Aiud – Golgota scriitorilor. Poezii din temnițele Aiudului", antologie și prefață de prof. dr. Ion Buzași și recital de muzică susținut de Marius Moga sub genericul "Căzut din raiul său..." (Radu Gyr), au întregit momentul comemorativ.

Manifestarea a cuprins o vizită la monumentul „Calvarul Aiudului”, situat pe „Râpa robilor” sau „Dealul robilor”, numele sub care este cunoscut locul în care au fost îngropați deținuții decedați în penitenciarul din Aiud și s-a deșfăsurat în cadrul Colocviilor de literatură și arte, ediția a XXVIII-a.

Parteneri ai proiectului au fost: Colegiul Naţional “Titu Maiorescu” Aiud, Liceul Tehnologic Agricol “Alexandru Borza” Ciumbrud, Liceul Tehnologic Aiud, Școala Gimnazială ”Axente Sever” Aiud, Școala Gimnazială ”Ovidiu Hulea” Aiud, Școala Gimnazială "Avram Iancu" Unirea”, anunță organizatorii într-un comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel