Întâlnirea de la Peștera provoacă o rebeliune în PC: ”Să nu mai fim partid breloc sau soluție imorală”

Tensiunile au răbufnit într-unul dintre partidele de la guvernare. Scandalul a pornit după ce s-a aflat că, în acest week-end, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, organizează o consfătuire la Hotelul Peștera cu câțiva lideri PC.

Președintele PC a postat câteva fotografii pe contul său de Facebook, după ce în partid au început să circule zvonuri privind  întâlnirea. În ciuda stenogramelor  apărute după ședința conducerii PC, din decembrie, tabăra contestatarilor lui Daniel Constantin nu a avut ieșiri publice, până acum. Cristian Popescu Piedone anunța în partid că este decis să convoace un Congres extraordinar al conservatorilor, în februarie. Daniel Constantin se opune convocării Congresului, întâlnirea de la Peștera fiind organizată tocmai pentru a testa sprijinul de care se bucură în rândul structurilor locale.

Un lider PC refolosește o glumă a lui Vadim Tudor despre conservatori

După postarea ministrului Constantin, susținătorii lui Piedone au declanșat contra-atacul. Felix Tache , consilier general în București, din partea PC și un apropiat al lui Piedone, îl atacă dur pe Constantin. Referindu-se la numărul sprijinitorilor lui Daniel Constantin, Felix Tache spune, într-o declarație pentru stiripesurse, că ar putea încăpea într-o mașină cu  câteva locuri. Sintagma îi aparține lui Corneliu Vadim Tudor, care spunea în anii 90 că PC ar putea încăpea într-un lift. ” Dacă întâlnirea de la Peștera ar fi fost organizată de Piedone, atunci ar fi trebuit trimisă o garnitură de tren, deoarece are foarte mulți susținători în interiorul partidului și în rândul cetățenilor”.

”Eu îl susțin pe Piedone la președinția partidului”

Mai important este, cum menționam, că liderii PC încep să-și afirme pe față sprijinul pentru proiectul lui Piedone. Conservatorii lui Piedone vor să pregătească partidul pentru locale și să obțină 5% la parlamentare fără a participa la alegeri într-o alianță . ”Eu, Tache Felix îl susțin pe Cristian Popescu Piedone la președinția partidului, declară consilierul PC. Cred că astfel vom putea scăpa de eticheta de partid ”breloc” sau cea de ”soluție imorală”. Cred cu tărie că Piedone ar putea să ducă partidul la următoarele alegeri la un scor de peste 5%, fără să aibă nevoie de niciun fel de alianță”, susține Felix Tache, consilier general în Primăria Capitalei. În tabăra lui Piedone se află mai mulți parlamentari PC, printre care și Ilie Năstase, intrat în Parlament pe locul lăsat vacant de Dan Voiculescu, fondatorul PC.

Pe de altă parte, liderul organizației PC din Galați, Eugeniu Durbacă, și-a declarat, tot astăzi, susținerea pentru Daniel Constantin, respingând  organizarea unui Congres în februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel