Harry și Meghan, lovitură pentru Familia Regală. Unde și cum o vor boteza pe Lilibet Diana

Foto: Instagram Sussex Royal
Foto: Instagram Sussex Royal

Unde va fi botezată fiica Ducilor de Sussex. 

Meghan Markle și Prințul Harry au devenit părinți pentru a doua oară pe 4 iulie 2021, de această dată, părinți de fată. 

Cei doi mai au un fiu, pe Archie Mountbatten-Windsor, care a împlinit pe data de 6 mai vârsta de 2 ani.

Meghan și Harry și-au numit fetița Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor, spre marea surprindere a tuturor. 

Numele fetiței a lansat un val de comentarii și controverse. 

Lilibet, porecla Reginei Elisabeta. De unde provine

Nu sunt mulți cei care știu povestea numelui "Lilibet", încă acesta are o semnificație aparte pentru Regina Elisabeta. 

Povestea poreclei a început încă din copilăria Reginei, când aceasta nu putea să-ți pronunțe corect numele, așa că tatăl ei, Regele George al VI-lea, i s-a adresat exact așa.

"Lilibet este mândria mea, Margaret (n.r. sora Reginei) este bucuria mea!", a spus la acea vreme Regele George.

Porecla a fost preluată și de Prințul Philip, care a fost și ultima persoană care i s-ar fi adresat cu acest apelativ de alint Reginei.

Fiica lui Meghan și Harry poartă numele Prințesei Diana

Diana este cel de-al doilea nume pe care Meghan Markle și Prințul Harry i l-au pus fiicei lor, un moment special în viața lor. 

Numele Diana este cu atât mai special cu cât Prințesa Diana ar fi împlinit 60 de ani pe 1 iulie 2021. 

Al doilea nume, Diana, a fost ales pentru a-și onora „iubita bunică răposată”, Prințesa de Wales, se arată în declarația ducilor.

Unde va fi botezată micuța Lilibet Diana. Lovitură pentru Familia Regală

 

Ei bine, Lilibet Diana este singurul strănepot al Reginei Elisabeta care nu va fi botezat conform protocolului regal.

Archie a avut parte de un botez regal, înainte ca părinţii lui să decidă să se retragă din familia regală britanică şi să înceapă o viaţă nouă în Statele Unite ale Americii.

Se pare că de data aceasta, în urma conflictelor puternice din familie, Meghan Markle şi Prinţul Harry o vor boteza pe fiica lor în America, acolo unde s-au mutat definitiv în 2020. Chiar şi aşa, fetiţa va fi botezată în credinţa Bisericii Anglicane, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul fratelui ei acum în vârstă de doi ani.

Ca perioadă, este posibil ca Lilibet Diana să fie botezată la începutul lunii august, iar părinţii ei vor alege, probabil, ca ceremonia de botez să împletească tradiţia cu modernitatea. 

Ce spun oficialii de la Casa Regală

Potrivit Daily Express, reporterul List Christine Liwag Dixon a spus:

„Până când s-a născut fiul prințului Edward James în 2007, tot ce i-a venit în față, inclusiv sora sa, a purtat o rochie datând din 1841, care a fost comandată de regina Victoria. Toate botezurile folosesc același font aurit de argint și cu apă extrasă din râul Iordan, unde se spunea că Isus a fost botezat. Botezurile tuturor regilor seniori sunt conduse de Arhiepiscopul de Canterbury. În ziua botezului, se servește tortul de nuntă al părinților unui copil regal".

Se așteaptă că Meghan Markle și Prințul Harry să țină secret botezul fiicei lor și să publice prima fotografie cu aceasta ulterior. Mai mult, cei doi nu au spus nimic despre nașii de botez ai micuței. 

Regina Elisabeta, "înjosită" de Meghan și Harry. Angela Levin îi desființează după numele pus copilului: Obraznic. Charles nu ar îndrăzni!

Harry și Meghan, aroganță la adresa Reginei. Numele fiicei lor, Lilibet, NU este pentru ea. Stewart Pearce rupe tăcerea

Lilibet Diana ar fi trebuit să se nască pe data de 10 iunie, adică exact data la care Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani. 

Deși la început s-a crezut că numele ales este un gest de apropiere al Ducilor de Regina Elisabeta, lucrurile nu stau tocmai așa, iar totul a ieșit la iveală abia acum. 

Ei bine, Harry și Meghan au ales numele "Lilibet" pentru a-i aduce un omagiu Prințului Philip, nu Reginei Elisabeta, dar și Prințesei Diana.

Antrenorul secret al Prințesei Diana, Stewart Pearce, și unul dintre confidenții regretatei prințese, a făcut mai multe dezvăluiri despre misterul din spatele numelui celei mici și spune că Harry și-a "adorat" bunicul, iar porecla pentru soția sa, Regina Elisabeta, va trăi acum prin fetița Ducilor.

Harry și-a adorat bunicul

"Harry și-a adorat bunicul, care a devenit o linie specială de securitate pentru tânărul prinț după moartea Diana. Nu există nicio îndoială că influența prințului Philip asupra nepotului său va trăi în inima lui Harry, în sensul fidelității complete a vieții prințului Philip creată în alianță cu regina, după moartea bruscă a tatălui ei, regele, și propria ei aderare la tron", a declarat Pearce într-un interviu exclusiv pentru DailyMail.

Pearce, care își împarte timpul între Londra și New York, a explicat că Harry s-a legat de Philip datorită experiențelor similare pe care fiecare le-au împărtășit ca membri proeminenți ai familiei regale.

"La urma urmei, Philip a renunțat la o carieră navală extrem de promițătoare pentru a fi alături de femeia pe care o iubea", a completat el.

Mai mult, confidentul Prințesei Diana mai spune că alegerea numelui bebelușului arată admirația pe care Prințul Harry o are pentru "partea privată" a Reginei, adăugând că "nimeni nu ar îndrăzni să o numească pe regină "Lilibet" de față cu ea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel