Guvernul a adoptat programul de iarnă în domeniul energetic

Guvernul a adoptat, luni, programul de iarnă în domeniul energetic, care se adresează tuturor producătorilor de energie electrică şi producătorilor de energie electrică şi termică în cogenerare.

"Ministerul Energiei a propus spre adoptare programul de iarnă în domeniul energetic. Se adresează tuturor producătorilor de energie electrică şi producătorilor de energie electrică şi termică în cogenerare şi se aplică în perioada 1 noiembrie 2019 - 31 martie 2020. Prin programul de iarnă se stabileşte nivelul stocurilor de combustibili în vederea producerii de energie electrică, pe care producătorii trebuie să îl asigure până la data de 1 noiembrie 2019, dar şi necesarul de volum de apă din lacurile de amenajare. La elaborarea programului de iarnă au stat prognozele realizate de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză şi de dispecerul energetic naţional, avându-se în vedere asigurarea dimensionării corespunzătoare şi în acelaşi timp necesară a stocurilor de combustibil, precum şi a volumului de apă în marile lacuri de acumulare la data de 1 noiembrie 2019", a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la Palatul Victoria. 

El a adăugat că a fost luată în calcul pentru iarna următoare o creştere medie a consumului de energie electrică de 2,2% faţă de consumul realizat în iarna trecută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel