EXCLUSIV  Greșeală îngrijorătoare făcută la trecerea de pietoni. Titi Aur: Nu au fost învățați / Risc mare de accident / video

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a atras atenția asupra unei probleme de natură rutieră care îi are protagoniști, mai ales, pe adolescenți și copii.

În cadrul emisiunii DC Conducem, Titi Aur, specialist în conducere defensivă și siguranță rutieră, a vorbit despre tinerii care nu se asigură la trecerea de pietoni și preferă să stea cu ochii în telefon și să se ghideze în funcție de semnalele sonore pe care le aud.

„Am observat un fenomen îngrijorător: la semafoare la trecerea de pietoni, sunt acele zgomote pentru roșu și verde. Am observat copii în general, care stau la semafor cu ochii în telefon, ascultă sunetul de roșu, iar când se pune sunetul de verde, tot cu ochii în telefon traversează strada. Nu se uită deloc“, a spus jurnalistul Florin Răvdan.

Foto: Unsplash

„Ce nu știu ei, pentru că nu i-a învățat nimeni, e că acele sunete sunt pentru persoanele cu dizabilități, pentru cei care nu văd. Persoanele care nu văd ridică și bastonul, pentru a atenționa și mai mult conducătorul auto. Nevăzătorul aude că sunetul pentru trecere s-a activat, dar el nu poate să vadă că vine sau nu o mașină, așa că ridică bastonul.

Nici șoferii nu mai știu semnul acum. Când o persoană ridică bastonul înseamnă că este nevăzătoare și acel om își asumă uneori să treacă și pe unde nu e trecere de pietoni.

Acești tineri au simțit instinctiv că la trecerea de pietoni pot să stea cu ochii în telefon și când e piuitul de verde pot să treacă, dar fără să țină cont și de faptul că nu toate mașinile opresc la roșu“, a spus, la DC Conducem, Titi Aur, specialist în conducere defensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel