Golf: Tiger Woods, decorat de preşedintele Donald Trump cu Medalia Libertăţii

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a decorat pe jucătorul american de golf Tiger Woods, la trei săptămâni după incredibila sa revenire în prim plan, graţie victoriei obţinute în Mastersul de la Augusta, informează AFP.

"Tiger, eşti o sursă de inspiraţie", a spus Trump în momentul în care i-a acordat Medalia Libertăţii lui Woods, cea mai înaltă decoraţie civilă din SUA, în cadrul unei ceremonii care a avut loc luni la Casa Albă.

Tiger Woods, în vârstă de 43 ani, a cucerit al 15-lea său titlu de Mare Şlem, după o aşteptare de 11 ani, patru operaţii la spate şi un scandal de infidelitate conjugală care i-a îndepărtat o perioadă pe sponsorii săi. El a reuşit cu această ocazie una dintre cele mai spectaculoase reveniri din istoria sportului.

"Succesele tale remarcabile pe terenul de golf, triumful asupra problemelor fizice, dorinţa neobosită de a câştiga, toate acestea sunt calităţi care reprezintă spiritul american", a subliniat preşedintele american, el însuşi un mare pasionat de golf.

"A fost o aventură extraordinară", a răspuns Woods, foarte emoţionat, care şi-a exprimat recunoştinţa faţă de toţi cei care i-au fost alături în această perioadă, inclusiv mamei sale, prezentă la eveniment, căreia i-a spus: "Te iubesc, mamă şi îţi mulţumesc".

"Este o onoare", a adăugat "Tigrul", reamintind că este doar al patrulea jucător de golf din istorie care primeşte această recompensă, creată de John F. Kennedy în 1963.

Legendele golfului Jack Nicklaus şi Arnold Palmer au fost decoraţi în mandatul preşedintelui George W. Bush. În 2014, Barack Obama i-a acordat această medalie lui Charlie Sifford, primul jucător de culoare care a participat la PGA Tour, circuitul profesionist american.

"L-am numit mereu bunicul, deoarece a fost ca un bunic pe care nu l-am avut niciodată", a subliniat Tiger Woods, evocându-l pe Charlie Sifford. "Am devenit atât de apropiat de el încât i-am pus fiului meu numele Charlie în onoarea sa", a adăugat Woods.

Născut dintr-un tată de culoare şi o mamă thailandeză, vedeta sportului dominat de albi, Tiger Woods a stat mereu departe de politică. În discursul său de mulţumire, el a evitat orice referire personală la pasiunea pentru golf a lui Donald Trump, cu care a jucat în mai multe ocazii, aşa cum a făcut-o şi cu alţi preşedinţi, democraţi sau republicani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel