EXCLUSIV  Fundația „Inter-Art” Aiud, România – 25 de ani de activitate

Fundația „Inter-Art” Aiud a fost înființată în 1996 și propune o abordare alternativă a artei contemporane, ca un punct de legătură între civilizații și culturi, deschizând astfel o arenă pentru artiștii contemporani din întreaga lume datorită membrilor fondatori activi Stefan Balog, Ioan Hădărig, Robert Lixandru și celor care li s-au alăturat în timp în coordonarea proiectelor: Zoltán Balog, Elena Cristea și Andrei Bakó.

Stefan Balog, Președinte, Fundația "Inter-Art" a declarat că: “ Un sfert de secol Inter-Art! …Și rămân bineînțețes realizările celor 25 de ani, cu bune și rele, tristeți și bucurii, proiecte deosebite sau țeluri încă neatinse. Însă toate aceste aspecte formează o poveste unică al unei alternative artistice, o altfel de abordare a conceptului artistic și creativ... Sper că cei 25 de ani Inter-Art au contat și nu a fost doar o scânteie.  Suntem la o cotitură importantă, un moment de sărbătoare ce ne deschide următoarea ușă prin care pașim mai departe, spre un loc în istorie.”

Ioan Hădărig, Director artistic, Fundația "Inter-Art" : „A vorbi despre 25 de ani de Inter-Art la Aiud înseamnă să realizezi că un fenomen artistic, creat într-un orășel de provincie din Transilvania, România, a reușit să modeleze destine artistice, să impună valori ale artei contemporane românești în context internațional, să ofere alternative culturale, naționale și internaționale, să exprime idealuri, sentimente, tăiri, atitudini...”

Fundația „Inter-Art” are contacte cu organizații similare și artiști din 192 țări de pe toate continentele lumii, anunță un comunicat Inter-Art. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel