Fost pilot de Formula 1, în stare gravă după un accident rutier

Un fost pilot de Formula 1 este în stare gravă după un accident rutier. 

Fostul pilot italian de Formula 1 Alessandro Zanardi, ale cărui picioare au fost amputate în urma unui accident, se află internat în stare gravă la spitalul din Siena, în urma unui accident rutier petrecut pe când se afla pe bicicleta sa modificată pentru mâini, transmite Reuters.

Spitalul Santa Maria alle Scotte a precizat că Zanardi (53 de ani), care şi-a pierdut picioarele în 2001, într-o cursă Champ Car în Germania, este supus unei intervenţii chirurgicale delicate la cap. Agenţia italiană ANSA a relatat că, potrivit unor surse, Zanardi a fost lovit de un campion pe autostradă în apropiere de Pienza, la sud-est de Siena.

Spitalul a menţionat, conform Agerpres, că Zanardi, cvadruplu campion paralimpic la ciclism, a fost adus la Siena cu o ambulanţă aeriană, în jurul orei locale 18:00 (19:00 în România). Sky Italia relata că Zanardi concura în cursa Obiettivo Tricolore rezervată sportivilor paralimpici din Italia. Conform managerului naţionala paralimpice de ciclism, Zanardi era conştient la sosirea sa la spital.

Premierul Italiei, mesaj de susţinere

Zanardi a primit numeroase mesaje de încurajare în spaţiul virtual, premierul italian Giuseppe Conte scriind: Nu ai renunţat niciodată şi cu forţa ta extraordinară ai depăşit mii de dificultăţi. Hai Alex Zanardi, nu te da bătut. Toată Italia luptă cu tine.

Şi fostul mare pilot american Mario Andretti şi-a exprimat îngrijorarea faţă de soarta lui Zanardi în reţeaua de socializare amintită: Sunt neliniştit şi mă tem pentru Alex Zanardi, îmi ţin respiraţia. Sunt fanul lui, sunt prietenul lui. Faceţi ce fac şi eu, mă rog pentru acest om minunat.

Zanardi a cucerit două titluri de campion al Champ Car (actuala IndyCar) în SUA, în 1997 şi 1998. El a luat startul în 41 de Mari Premii de Formula 1, în marea majoritate pentru Lotus, între 1991 şi 1999, ultimul sezon fiind pentru Williams.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel