Fost ginecolog american, arestat. Ce le făcea medicul pacientelor sale

Un fost ginecolog de la prestigioasa Universitate din California de Sud (USC), situată în Los Angeles, a fost arestat şi acuzat miercuri pentru abuzuri sexuale comise împotriva a 16 tinere femei în timpul examenelor medicale efectuate de către acesta la centrul de sănătate din campusul universitar, a anunţat procuratura din Los Angeles, citată de AFP şi Reuters. 

George Tyndall, în vârstă de 72 de ani, este vizat de sute de acuzaţii din partea pacientelor în ultimii 30 de ani. Aceste plângeri au condus la deschiderea unei anchete a poliţiei, dar au existat şi înţelegeri amiabile între universitatea USC şi unele victime, cu despăgubiri de cel puţin 215 de milioane de dolari în total.

Ginecologul, care a negat întotdeauna faptele, a fost arestat miercuri dimineaţă lângă locuinţa sa din Los Angeles şi inculpat pentru mai multe cazuri de viol şi agresiune sexuală. Dacă bărbatul va fi găsit vinovat, el riscă până la 53 de ani de închisoare, potrivit procuraturii. Acuzaţiile împotriva sa datează din 1990, însă faptele pentru care a fost inculpat miercuri încep în 2009. Cea mai tânără dintre victime are 17 ani.

Preşedintele universităţii USC a demisionat din cauza scandalului, iar preşedintele interimar, Wanda Austin, a declarat miercuri că 'această arestare va permite fostelor paciente şi întregii noastre universităţi să facă un pas spre vindecare'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel