Floyd Mayweather, consilier special al echipei Chinei la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Cunoscutul pugilist american Floyd Mayweather a fost desemnat "consilier special" al echipei olimpice de box a Chinei, pe care va încerca să o ajute să câştige un număr cât mai mare de medalii la Jocurile de la Tokyo, din anul 2020, a anunţat Federaţia de box de la Beijing, informează AFP.

Conducătorii boxului chinez au explicat că legendarul boxer din Statele Unite s-a angajat "să facă uz de influenţa şi competenţele sale pentru a susţine proiectul boxului chinez vizând obţinerea de rezultate excelente la Jocurile Olimpice de la Tokyo".

Mayweather, care nu a făcut până acum niciun anunţ pe reţelele de socializare legat de această numire, este neînvins ca profesionist, având 50 de victorii în tot atâtea meciuri disputate, 27 dintre ele obţinute înainte de limită.

El a cucerit centurile mondiale la cinci categorii diferite de greutate, fiind considerat de specialişti unul dintre cei mai buni boxeri din istorie.

Mult timp interzis în China, boxul din această ţară şi-a făcut revenirea cu ocazia JO 2004 de la Atena. Zou Shiming a adus atunci prima medalie ţării sale (bronz), după care a cucerit aurul atât la JO 2008, de la Beijing, cât şi la ediţia din 2012, de la Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel