Florin Piersic pleacă la Bruxelles: Urmează pentru mine o perioadă agitată. Vă iubesc pe voi toți

Foto: Facebook Florin Piersic
Foto: Facebook Florin Piersic

Florin Piersic pleacă la Bruxelles. Ce planuri are marele actor, ajuns la vârsta de 85 de ani.

Florin Piersic este unul dintre cei mai apreciați și longevivi actori atât din România, cât și de peste hotare și savurează din plin fiecare clipă a vieții, așa cum își îndeamnă de fiecare dată și spectatorii.

Actorul, ajuns la vârsta de 85 de ani, nu vrea să se pensioneze, călătorește mult, se implică în diverse proiecte și nu se dezlipește de scenă și de public. Marele actor spune că nu are timp liber și nu stă mult timp acasă.

Celebrul actor pleacă la Bruxelles, ca să prezinte publicului belgian un spectacol deosebit. Acesta se numește "Străini în noapte", regizat de regretatul Radu Beligan, spectacol de a umplut sălile teatrelor din România.

"Sunt fericit că oamenii mă iubesc, în continuare"

"Vineri plec în Belgia, unde voi sta trei zile și voi avea spectacol cu piesa ‘Străini în noapte’. Urmează pentru mine o perioadă agitată, pentru că, în luna decembrie, voi merge în Dubai, la invitația lui Dan Negru, vom filma emisiunea de Crăciun, care deja a devenit tradițională. De această dată, voi pregăti telespectatorilor o surpriză și voi comenta fotografiile pe care le-am făcut, de-a lungul anilor, în timpul călătoriilor petrecute în străinătate.

Mă voi întoarce la Bruxelles, după doi ani de la ultimul recital pe care l-am susținut, în fața românilor de acolo. În ciuda problemelor cauzate de pandemie, mi-a dat telefon domnul Ciprian, organizatorul evenimentului, care mi-a spus că nu poate amâna spectacolul, pentru că toată lumea s-a bucurat că vin să joc acolo. Sunt fericit că oamenii mă iubesc, în continuare, așa cum vă iubesc și eu pe voi toți, iar emisiunea pe care v-o pregătesc de Crăciun va sta și ea, mărturie", a declarat Florin Piersic pentru fanatik.ro.

Florin Piersic, drama nespusă despre sora lui: E prima amintire pe care o am, înmormântarea ei. Aveam șapte ani

Marele actor a povestit despre momentul dificil prin care a trecut familia sa, pe vremea când el era doar cu copil. Este vorba despre sora lui, care a murit când el avea șapte ani. 

Sora lui, Lucica, a murit în jurul vârstei de 15 ani, după ce s-a înecat în Prut în momentul în care a vrut să o salveze chiar pe colega sa de la înec. Aceasta nu a reușit însă să supraviețuiască și a fost găsită fără suflare.

Florin Piersic spune că nu va uita niciodată acel moment și se gândește mereu la întreaga ceremonie de înhumare a surorii și la câte persoane veniseră să o conducă pe ultimul drum, mai ales că familia sa era foarte bine cunoscută în localitate, tatăl său fiind medic veterinar.

"Poate de aceea totdeauna când joc o piesă mă gândesc foarte mult nu numai la părinţii mei ci şi la Lucica care, la 15 ani, s-a înecat în Prut sărind să salveze colega de bancă. E prima amintire pe care o am eu legată cu adevărat, aveam şapte ani, şase ani şi jumătate, e prima amintire pe care o ţin minte, respectiv înmormântarea surorii mele, înmormântare la care cred că au participat, la vremea aceea, toţi oamenii din Cernăuţi. Au venit toţi oamenii de la vremea aia tocmai pentru că a murit fetiţa doctorului Piersic", a povestit Florin Piersic în emisiunea lui Dan Negru.

Tatăl lui Florin Piersic, a salvat șase familii în perioada Holocaustului

Mai mult, într-un alt interviu, actorul a povestit și despre tatăl lui, Ștefan Piersic, care în perioada Holocaustului a reușit să salveze 6 familii de evrei, ascunzându-le într-un abator din Cernăuți, el fiind responsabil în locația respectivă.

"A salvat 6 familii de evrei. I-a ascuns în abatorul lui de la Cernăuți. Trebuia să fie luați și duși la Auschwitz și tatăl meu ia luat. Nu era voie atunci, nici trupele germane, nici poliția, nimeni nu putea să intre în abator fără aprobarea tatălui meu pentru că era medicul veterinar al județului. I-a ascuns 5 luni de zile. Mama le aducea mâncare", a dezvăluit Florin Piersic, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel