Florin Piersic, drama nespusă despre sora lui: E prima amintire pe care o am, înmormântarea ei. Aveam șapte ani

Foto: Youtube
Foto: Youtube

Florin Piersic a vorbit despre unul dintre cele mai grele momente din familia sa. 

Marian Drăgulescu, sume impresionante din gimnastică. Din ce trăiește, de fapt: Poate chiar 700.000 de euro. Nu e o sumă mare

Marele actor a povestit despre momentul dificil prin care a trecut familia sa, pe vremea când el era doar cu copil. Este vorba despre sora lui, care a murit când el avea șapte ani. 

Sora lui, Lucica, a murit în jurul vârstei de 15 ani, după ce s-a înecat în Prut în momentul în care a vrut să o salveze chiar pe colega sa de la înec. Aceasta nu a reușit însă să supraviețuiască și a fost găsită fără suflare.

Florin Piersic spune că nu va uita niciodată acel moment și se gândește mereu la întreaga ceremonie de înhumare a surorii și la câte persoane veniseră să o conducă pe ultimul drum, mai ales că familia sa era foarte bine cunoscută în localitate, tatăl său fiind medic veterinar.

"Poate de aceea totdeauna când joc o piesă mă gândesc foarte mult nu numai la părinţii mei ci şi la Lucica care, la 15 ani, s-a înecat în Prut sărind să salveze colega de bancă. E prima amintire pe care o am eu legată cu adevărat, aveam şapte ani, şase ani şi jumătate, e prima amintire pe care o ţin minte, respectiv înmormântarea surorii mele, înmormântare la care cred că au participat, la vremea aceea, toţi oamenii din Cernăuţi. Au venit toţi oamenii de la vremea aia tocmai pentru că a murit fetiţa doctorului Piersic", a povestit Florin Piersic în emisiunea lui Dan Negru.

Ilinca Vandici, umilită de Florin Călinescu. Ce poreclă rușinoasă i-a pus, Andra a rămas surprinsă: Așa i se zice între băieți

Tatăl lui Florin Piersic, a salvat șase familii în perioada Holocaustului

Mai mult, într-un alt interviu, actorul a povestit și despre tatăl lui, Ștefan Piersic, care în perioada Holocaustului a reușit să salveze 6 familii de evrei, ascunzându-le într-un abator din Cernăuți, el fiind responsabil în locația respectivă.

"A salvat 6 familii de evrei. I-a ascuns în abatorul lui de la Cernăuți. Trebuia să fie luați și duși la Auschwitz și tatăl meu ia luat. Nu era voie atunci, nici trupele germane, nici poliția, nimeni nu putea să intre în abator fără aprobarea tatălui meu pentru că era medicul veterinar al județului. I-a ascuns 5 luni de zile. Mama le aducea mâncare", a dezvăluit Florin Piersic, la Antena 3. 

Fosta iubită a lui Marius Elisei, acuzații după divorțul de Oana Roman: S-a prefăcut! Oricine normal la cap ar fi gândit-o din prima

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel