EXCLUSIV  Florin Cîţu, ministru într-un Guvern condus de Cioloş? Moşteanu: E treaba fiecărui partid. Sunt reguli care trebuie respectate

Foto: Facebook Florin Cîțu
Foto: Facebook Florin Cîțu

Liderul USR de la Camera Deputaților, Ionuț Moșteanu, a spus dacă-l acceptă pe Florin Cîțu în Guvernul Dacian Cioloș.

"O întrebare foarte importantă: l-ați accepta pe domnul Florin Cîțu într-un Guvern Dacian Cioloș? De pildă, la Ministerul de Finanțe sau vicepremier?", l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac pe Ionuț Moșteanu.

"Am auzit și eu varianta asta zilele trecute. Din punctul meu de vedere, ocuparea portofoliilor ministeriale după acordul de Coaliție este treaba fiecărui partid din Coaliție: USR, PNL, UDMR.

Dincolo de asta, trebuie să avem și noi o discuție între noi, dar mi-e greu să spun acum.

Din punctul meu de vedere, ar putea fi acolo, din nou, respectând niște reguli foarte simple, foarte clare pe care le stabilim. Dar respectându-le, pentru că până acum nu le-a respectat! Dacă nu le respectă, va fi foarte puțin timp acolo", a declarat Ionuț Moșteanu, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC NEWS TV.

"Să vedem care e planul lui Florin Cîțu"

Mai mult, întrebat dacă USR va avea un număr mai mic de ministere decât a avut în primul Guvern Orban, Ionuț Moșteanu a spus: "ăsta va fi rezultatul unor negocieri în care noi putem să intrăm de astăzi. Nu știu ce să zic eu acum. Să vedem care sunt planurile dânșilor, care e planul lui Florin Cîțu. Vrea să fie ministru într-un Guvern condus de Dacian Cioloș? Vrea să fie președinte de cameră, de Senat. Sunt negocieri aici. Suntem flexibili. Suntem parteneri loiali, corecți, nu suntem exagerați în niciun fel și am arătat asta.

Dânșii voiau toate ministerele, ori în noua realitate politică după alegeri, PNL în Coaliție avea 55%, noi 33%, UDMR 12% și trebuie împărțit totul pe ponderi. Noi am luat 6 ministere și PNL a luat 9 și a fost absolut rezonabil".

Vezi mai multe în video:

Moşteanu, anunţ despre lista de miniştri publicată de DC NEWS

"Știți că noi am publicat, DC NEWS a publicat ieri o listă olografă cu ministere și propuneri de miniștri. Au fost preluate și de restul presei, unde erau miniștri și de la USR, și de la PNL, și de la UDMR. Puteți confirma sau infirma autenticitatea acestei liste? Noi știm că e autentică.", a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

"Nu pot confirma lista aia, am văzut-o și eu. Nu pot confirma că este o listă plecată de la USR sau de la Dacian Cioloș. E, din nou, în momentul ăsta sunt discuții despre cum facem Guvernul. Probabil sunt tot felul de variante, de nume pentru ocuparea portofoliilor ministeriale în cele două scenarii, în scenariul în care refacem coaliția cu Dacian Cioloș premier și cu UDMR și PNL lângă noi și în cel de-al doilea scenariu pe care l-am spus și l-am și formalizat într-o ședință de Birou Național miercuri seara, după prima întâlnire a liderilor partidelor de coaliție, că dacă nu iese, deci dacă PNL zice că nu vrea să refacem coaliția, noi mergem înainte cu un Guvern în Parlament. Am convocat un Comitet Politic duminică seara, este organismul nostru statutar care decide intrarea sau ieșirea de la guvernare, aprobă programul politic și aprobă o listă a miniștrilor. E un Comitet de vreo 300 și ceva de persoane, parlamentari, lideri, consilieri locali și șefi de filiale.", a răspuns Ionuț Moșteanu.

Vezi mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel