Florin Cîţu: Dacă scade acciza şi nu scad preţurile, CINEVA trebuie să răspundă

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului, a vorbit despre reducerea accizelor la carburanţi, măsură discutată în coaliţie. 

Acesta cere ca cineva să răspundă, dacă măsurile nu vor avea efect şi în preţul la pompă.

"De principiu, PNL este de acord cu reduceri de taxe, accize, impozite, contribuţii, orice înseamnă reducerea poverii fiscale. Oricare ar fi ea, vom fi de acord. Să vedem analizele Ministerului Finanţelor. Scenariile sunt optimiste, din punctul meu de vedere, dar sper că nu sunt prezentate doar aşa, ca să mai împuşcăm un iepure. Această măsură ar costa 3-4 miliarde de lei la 3 luni, din calculelele mele. Sper să nu luăm banii din buzunarul nostru şi să îi transferăm la companii. Dacă nu vor avea efect în preţul la pompă aceste măsuri, cineva trebuie să răspundă. Dar vom susţine măsura! 

Vom vedea ce spun finanţele despre impact, totuşi. Ministerul decide când se va aplica. Dar dacă nu scade preţul la pompă, cineva trebuie să răspundă pentru asta. Dacă dăm trei miliarde companiilor şi nu răspunde nimeni, ar fi... Cineva trebuie să îşi asume măsura, dar şi consecinţele. Azi a propus-o ministrul Finanţelor", a declarat Florin Cîţu. 

Câciu, despre înjumătățirea accizei la carburanți: Propunerea a fost validată!

„Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”, a scris pe Facebook Adrian Câciu.

Acesta a precizat că social-democrații au venit la guvernare să ia măsuri care să protejeze populația și firmele românești de impactul crizei energetice.

„Acesta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluții ce au ca scop reducerea facturilor energetice și calmarea puseului inflaționist manifestat la acest început de an”, a conchis ministrul Adrian Câciu.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel