Câciu, despre înjumătățirea accizei la carburanți: Propunerea a fost validată!

Ministrul de Finanțe Adrian Câciu/ gov.ro
Ministrul de Finanțe Adrian Câciu/ gov.ro

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat că liderii coaliției de guvernare au fost de acord cu propunerea sa de înjumătățire a accizei la combustibili.

„Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”, a scris pe Facebook Adrian Câciu.

Acesta a precizat că social-democrații au venit la guvernare să ia măsuri care să protejeze populația și firmele românești de impactul crizei energetice.

„Acesta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluții ce au ca scop reducerea facturilor energetice și calmarea puseului inflaționist manifestat la acest început de an”, a conchis ministrul Adrian Câciu.

Intenția a fost anunțată de luni de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Eu am cerut ministrului de Finanţe o simulare - ce înseamnă acciza la carburanţi şi cât este componentă din preţ. S-a ajuns la 7 lei la motorină, mi se pare un preţ ca şi efect la scumpirea energiei. Cred că o intervenţie pe o perioadă limitată, înjumătăţirea, de exemplu, accizei ar avea şi un efect benefic asupra inflaţiei, fiindcă a doua mare problemă după scumpiri este inflaţia”, a explicat luni, la Palatul Parlamentului, Marcel Ciolacu.

Citește și: Iohannis a discutat cu preşedintele Poloniei despre acţiunile Rusiei

Președintele Klaus Iohannis a discutat la telefon cu omologul polonez, Andrzej Duda, despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi acţiunile Rusiei.

„Am avut o convorbire telefonică substanţială cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, în urma acţiunilor Rusiei care încalcă grav dreptul internaţional şi măsurile comune care vor fi luate de NATO şi la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9)”, a scris, marți, pe Twitter, președintele Klaus Iohannis. România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Rusia a zonelor Donețk și Lugansk din Ucraina ca independente, a transmis președintele României, Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel