Finisaj expoziție „Artă și cafea" în Centrul Vechi

Miercuri, 11 octombrie, începând cu ora 19.00, în Centul Vechi, la cafeneaua Gloria Jean's de pe strada Stavropoleos, va avea loc finisajul expoziției „Artă și cafea" eveniment început pe data de 19 septembrie și organizat de gruparea artistică ARTUT – „Artă utilă pentru minte și inimă" , care își propune să prezinte relația strânsă dintre arte și cafenelele Bucureștiului. 

Cu această ocazie vor expune 12 artiști, printre care: Ioana Badea, Georgeta Atanasiu, Ștefan Domnescu sau Adnana Călinescu. Fiind o expoziție tematică, lucrările expuse au o legătură multidimensională cu cafeaua sau cu ideea de cafenea, ele contopindu-se într-o atmosferă specifică, de cafenea, ca spațialitate și loc unde oamenii socializează și lasă grijile de-o parte, abordând felurite idei.

Mai mult, vor fi expuse lucrări realizate cu cafea sau care invocă atmosfera care se creează în jurul unei cești cu cafea, în subsidiar acesta fiind și unul din motivele pentru care s-a ales această tematică – de a reîmprospăta la scară mică vechile tradiții de secol XVII, când Bucureștii aveau chiar o breaslă a cafegiilor.

Artista Ioana Badea susține că pentru ea pictura este un mod miraculos de a descoperi lumea, căutând mereu diversificarea tematicilor și experimentarea de noi tehnic, preocupată fiind de a studia mai ales operele marilor artiști.

Expozanții îi așteaptă la eveniment pe toți cei care vor să le fie alături și îi anunță că pregătesc pentru ei și alte surprize.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel