EXCLUSIV  Filip Havârneanu a renunţat la meseria de profesor pentru a intra în politică: Mă simţeam neputincios, nu puteam schimba nimic

Facebook Filip Havarneanu
Facebook Filip Havarneanu

Deputatul Filip Havârneanu a vorbit, la emisiunea Generaţia Schimbării, despre momentul în care a decis să intre în politică. La 26 de ani, este al doilea cel mai tânăr parlamentar din România. 

"Eu nu îmi doream să fac politică, nu a fost vreun plan din timp. Eram la Sorbona, prin Erasmus, şi mă uitam la ce se întâmplă în ţară. Aveam ofertă de job acolo, să rămân profesor în Franţa. Dar vedeam OUG 13, vedeam protestele, şi mă simţeam revoltat, şi în acelaşi timp neputincios, pentru că nu puteam schimba nimic. Şi mi-am dat seama că singura schimbare posibilă este dacă intru în politică. Atunci erau PNL, PSD şi USR, altceva nu exista. Am crezut că în USR o să găsesc o armată, zeci de mii de oameni care vor să schimbe sistemul, dar am fost uşor dezamăgit să văd că nu prea erau oameni. Eram foarte puţini. 

Uşor, uşor, mi-am dat seama că schimbarea pe care mi-o doream nu se poate face deodată, chiar dacă eu sunt nerăbdător. Sunt schimbări graduale. Cu siguranţă, însă, nu îmi doream să fac politică. 

Cred că am făcut alegerea potrivită, dar toată familia mea era de profesori, şi asta îmi doream şi eu să fac", a declarat Filip Havârneanu, cel care a depus jurământul ca parlamentar la vârsta de 26 de ani. 

Filip Havârneanu participă la emisiunea Generația Schimbării de la DC News TV. Noul format propus este dedicat tinerilor politicieni din România, tineri care vor fi viitorii lideri ai țării în anii ce urmează. Cum a decis el să intre în politică la o vârstă atât de fragedă? În ce domenii se specializează Filip Havârneanu? Ce noi proiecte de lege ne așteaptă?

Toate aceste întrebări și nu numai își vor găsi răspunsul la emisiunea Generația Schimbării moderată de Narcis Neagoe la DC News TV. Emisiunea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel