Federaţia Română de Box a fost suspendată temporar din toate competiţiile internaţionale

manusi de box
manusi de box

Federaţia Internaţională de Box a anunţat Federaţia Română că este suspendată, temporar, din toate competiţiile internaţionale.

Sancţiunea vine pentru faptul că FRB nu a organizat alegeri pentru a-l schimba din funcţie pe Rudel Obreja, actualul preşedinte. Acesta a fost suspendat de forul internaţional pe o perioadă de 11 ani, după ce nu a respectat decizia de suspendare pe doi ani, dictată ca urmare a incidentelor de la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008.

În 2008, Rudel Obreja, preşedintele FRB, în calitate de delegat tehnic al turneului de box, i-a acuzat pe unii dintre oficialii AIBA de implicare în manipularea arbitrilor. A susţinut şi o conferinţă de presă neautorizată de AIBA, dar oficialii federaţiei internaţionale i-au închis micrfonul şi lumina în sala de şedinţe.

Obreja a fost suspendat din funcţia de preşedinte al forului român, dar a fost reconfirmat la alegerile din octombrie 2010, alegeri care nu au fost recunoscute însă de AIBA.

Comisia de Recurs a forului mondial i-a redus pedeapsa de la 11 ani la doar cinci.

Obreja va apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

„Am fost ales democratic pe 27 octombrie 2010, doar că ei nu vor să recunoască alegerile. Ce vină au sportivii ca să fie suspendaţi? Mă vânează după scandalul de la Beijing. Ultima soluţie este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de Lausanne”, a precizat Obreja pentru HotNews.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel