Expoziția documentară "Mihai Eminescu – Simbol al spiritualității românești"

Muzeul Național al Literaturii Române inaugurează, vineri, 15 ianuarie 2021, de Ziua Culturii Naționale, la sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8, expoziția documentară „Mihai Eminescu – Simbol al spiritualității românești”.

„Utilizând reproduceri ale manuscriselor eminesciene din ediția realizată de Academia Română, imagini ale locurilor care i-au marcat educația și existența, amintiri despre Eminescu, articole din publicistica eminesciană, expoziția, compusă din 22 de planșe care vor fi montate pe fațada exterioară a clădirii sediului expoziției de bază, va urma traseele mari și importante ale vieții și activității lui Mihai Eminescu: originile familiei Eminescu, perioada în care a fost elev la Cernăuți (mărturii ale unor colegi și dascăli), primele poezii, perioada studenției vieneze (1869 – 1872), perioada studenției berlineze (1872 –1874) și crearea „Luceafărului”, perioada lui Eminescu de la Iași și lecturile de la„ Junimea”, perioada bucureșteană – gazetarul Eminescu și activitatea sa la „Timpul”, amintirile lui I. L. Caragiale despre Eminescu.

Expoziția este special gândită pentru a respecta normele de siguranță referitoare la pandemie, fiind expusă pe panourile exterioare atașate pe fațada sediului expozițional al MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, și poate fi vizitată zilnic, în intervalul 09.00 – 21.00, până în 31 ianuarie 2021.În acest fel, oferim posibilitatea de a fi „vizitată” de un număr cât mare de persoane, în condiții de siguranță deplină” anunță MNLR într-un comunicat.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy