EXCLUSIV DC News - FIFA, despre secretul murdar al fotbalului german. Rămâne RFG fără Cupa Mondială câștigată în 1954?

World Cup 1954
World Cup 1954

Am întrebat la FIFA dacă există posibilitatea ca Germaniei Federale să-i fie retrasă Cupa Mondială câștigată în 1954, iar rezultatele ulterioare să-i fie anulate, în cazul în care se dovedește oficial că fotbaliștii nemți au folosit tehnici interzise pentru a-și spori randamentul fizic.

Cei de la FIFA au exclus o astfel de ipoteză, arătând că primele controale organizate la Campionatele Mondiale au avut loc începând cu ediția 1966, din Anglia, la care RFG a ajuns până în ultimul act, fiind învinsă tocmai de țara gazdă, printr-un gol extrem de controversat.

Iată răspunsul primit din partea unui purtător de cuvânt al FIFA:

"FIFA a recurs pentru prima dată la controale antidoping în anul 1966, cu ocazia Cupei Mondiale din Anglia. Controalele s-au desfășurat respectând principiile stabilite în cadrul Conferinței Internaționale de Medicină Legală, organizată de Consiliul European, la Strasbourg, în 1965. Procesul-verbal din cadrul Oficiului Cupei Mondiale din Anglia, care s-a desfășurat la 25 februarie 1967, arată că în cele 32 de meciuri desfășurate la Campionatul Mondial din 1966, niciun jucător nu a fost descoperit dopat".

Nu e prima suspiciune asupra nemților

Încă din 2010 circulau informații potrivit cărora echipa de fotbal a RFG a trișat, când a câștigat Cupa Mondială din 1954, învingând echipa de aur a Ungariei. Documentele descoperite de cercetătorii de la Universitatea Humboldt vin ca o confirmare a faptului că dopajul era regula în sportul vest-german, până la introducerea unor controale mai riguroase, în anii '70.

Concluzia studiului realizat de Universitatea Humboldt, din Berlin, este că nemții au beneficiat de performanțele industriei chimice germane, care pusese la punct amfetaminele încă din perioada războiului, în vreme ce restul lumii nu folosea astfel de substanțe. Evident, nici testele antidoping nu căutau prezența amfetaminelor în corpul sportivilor.

Substanțele interzise folosite se bazau pe un medicament denumit pervitin. Fotbaliștii ”încasau” doza de amfetamină știind că sunt injectați cu o formulă concentrată de vitamina C.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel