Euro 2016. Franța - România, 2-1. Presa internațională îl omagiază pe Payet. Ce scrie despre prestația "tricolorilor"

Presa internațională îl omagiază pe atacantul Dmitri Payet, autorul golului victoriei din meciul Franța - România și notează că elevii lui Anghel Iordănescu au demonstrat că nu au venit la Euro-2016 să facă turism. 

„Şi lumina vine de la Payet", titrează cotidianul L'Equipe. "O echipă coerentă, România era aproape de o performanţă. Dar o lovitură de geniu a readus-o la realitate. Cu un minut înainte de final, Payet a marcat genial la vinclu", scrie cotidianul francez, citează news.ro.

Şi Le Parisien îl omagiază pe Payet, care a "eliberat Franţa", subliniind că jucătorii lui Didier Deschamps au obţinut un "succes în durere" în faţa României.

Citește și: EURO 2016: Anghel Iordănescu, primele declarații după Franța-România 2-1

Le Figaro notează că Franţa a reuşit să scape din capcana românilor datorită lui Payet şi apreciază că România este o echipă compactă şi agresivă.

După meciul de debut al Euro 2016, încheiat cu scorul 2-1, France Football titrează: „Mulţumim, Payet!"

"Doar un jucător precum Payet, cineva cu o valoare peste normă, a fost capabil să salveze o echipă a Franţei, care a arătat multe probleme", a scris și As, subliniind că "Payet a salvat Franţa".

Pentru Gazzetta dello Sport, „Payet salvează Franţa în minutul 89!", iar "România a arătat că nu a venit în Franţa doar pentru turism".

Citește și: Euro 2016. Mirel Palada: Putem să fim și noi normali, nu doar mediocri

Şi El Mundo Deportivo notează că România a fost un adversar curajos, dar "clasa" lui Payet a fost de ajuns pentru Franţa.

Formaţiile care subestimează naţionala României o fac pe riscul lor, apreciază și publicaţia britanică The Mirror.

BBC se întreabă "De ce alţi jucători ai Franţei (n.r. - în afară de Payet) nu au strălucit?", subliniind că România "a arătat de ce a avut defensiva cu cele mai bune cifre în preliminarii".

„Tocmai când părea că gazdele Euro-2016 nu reușesc nicicum să găsească o breșă în încăpățânata baricadata Românie, vedeta nopții de debut, Dmitri Payet, a înscris spectaculos", scrie și publicația britanică The Telegraph.

În primul meci al Campionatului European, disputat, vineri, pe Stade de France, reprezentativa României a fost învinsă de selecţionata Franţei, scor 2-1. Golurile au fost marcate de Giroud '58 şi Payet '89 pentru Franţa, respectiv Stancu '65 (penalti).

[citeste si]

Programul meciurilor din Grupa României de la Euro:

10 iunie: Franţa - România 2-1
11 iunie: Albania - Elveţia

15 iunie: România - Elveţia
15 iunie: Franţa - Albania

19 iunie: Elveţia - Franţa
19 iunie: România - Albania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel