Elon Musk își întreabă urmăritorii dacă Tesla ar trebui să accepte Dogecoin

Elon Musk își întreabă urmăritorii dacă Tesla ar trebui să accepte Dogecoin  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Elon Musk își întreabă urmăritorii dacă Tesla ar trebui să accepte Dogecoin / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Marți, Elon Musk a lansat un sondaj în care îi întreabă pe cei 53,9 milioane de adepți ai săi dacă vor ca Tesla să accepte Dogecoin.

Marți, Elon Musk a postat un sondaj pe contul său de Twitter în care îi întreba pe cei 53,9 milioane de adepți ai săi: „Vrei ca Tesla să accepte Doge?” 

Sondajul de pe Twitter vine la doar câteva zile după ce șeful Tesla și SpaceX a catalogat Dogecoin ca o „păcăleală”, în timpul apariției sale în Saturday Night Live - un spectacol de comedie din Statele Unite. Un Dogecoin valorează în prezent aproximativ 0,48 dolari, potrivit CoinMarketCap.

Musk, un susținător fervent al criptomonedelor, a inspirat anul acesta mari schimbări de piață în prețul monedelor digitale, inclusiv Dogecoin și Bitcoin. În ianuarie, Bitcoin a crescut când șeful Tesla a postat #bitcoin în fluxul său de pe Twitter. În februarie, Tesla a dezvăluit în documentele de reglementare că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și că oamenii ar putea folosi criptomoneda pentru a cumpăra vehicule electrice Tesla.

În timp ce creșterea Bitcoin de către Elon Musk a fost însoțită de mișcări serioase care au grăbit evoluția celei mai populare criptomonede din lume spre a deveni o formă de plată obișnuită, tweet-urile sale despre Dogecoin - care au început în glumă - au avut o natură mai ironică.

Există o diferență masivă între cele două monede. Începând din toamna anului trecut, Bitcoin a atins câteva etape cheie pentru a deveni o formă de plată obișnuită și a adunat un interes serios din partea investitorilor puternici din Wall Street, care cred că va schimba finanțele globale. Unii o văd, de asemenea, ca pe un depozit viabil de valoare care poate concura cu aurul. Există, de asemenea, o limită a numărului de bitcoin care pot fi creați. Această ofertă finită ajută la menținerea inflației sub control.

Dogecoin, în schimb, a început în glumă în 2013. Nu există nicio limită în ceea ce privește câți Dogecoin pot fi creați și este rar folosit ca formă de plată, precizează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel