Urmărește emisiunea live


Elisabeta Lipă, uimită de David Popovici: Un model de sportiv de performanță pentru noi toți

Inquam Photos / Alex Nicodim
Inquam Photos / Alex Nicodim

Elisabeta Lipă, marea campioană a României la canotaj, este uimită de David Popovici. 

"David este un talent, clar. Dumnezeu l-a hărăzit cu talentul ăsta, dar nu e suficient, chiar muncește foarte mult. Anul trecut, la Jocurile Olimpice am stat la masă la prânz cu el și cu antrenorul, în satul olimpic. L-am întrebat ce face, ce clasă este și așa mai departe. Este elev la cel mai bun liceu. Este un copil foarte inteligent, vorbește frumos, respectuos.

Este un copil cu un psihic incredibil, are emoții, dar știe atât de bine să și le gestioneze, că mie nu-mi vine să cred. Am făcut și eu sport la cel mai înalt nivel. Știu cum e să ai emoții. Știu cum arată emoțiile de la Europene, de la Campionatele Mondiale și cele de la Jocurile Olimpice.

L-am și întrebat câte antrenamente face pe zi. L-am întrebat: “Cum te antrenezi?” Și mi-a spus: “Mă scol dis de dimineață, mănânc, fac pauză între masă și antrenament. Merg și îmi fac antrenamentul. Vin, apoi mă duc la școală. Vin de la școală, și când am timp fac două antrenamente pe zi. Și fac și sport, fac sport pregătire suplimentară. Câte 3-4 ore pe zi, uneori chiar și 6 ore”.

I-am spus: “Bravo ție, că ai atâta ambiție. Ești un model de sportiv de performanță pentru noi toți. La 17 ani să ai atâta ambiție, e mare lucru”. Bravo și antrenorilor care l-au descoperit și care l-au șlefuit. Are o armată în jurul lui acum, altfel nu poți să ajungi la nivelul acesta", a spus Elisabeta Lipă, pentru fanatik.ro.

David Popovici, noul star al nataţiei. Presa internaţională, la picioarele sale

David Popovici a cucerit întreaga lume după cele două victorii de la Campionatul Mondial de Nataţie din Budapesta. 

Presa internaţională a salutat naşterea unui nou superstar al înotului mondial, după ce sportivul român David Popovici, la doar 17 ani, a cucerit de o manieră spectaculoasă două medalii de aur (100 şi 200 m liber) la Mondialele de înot de la Budapesta.

Popovici a devenit al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Gazzetta dello Sport a titrat supă succesele românului Cine este Popovici, ultimul Tarzan al înotului: 'Eu, Seneca şi limitele care nu există'.

Referinţă la marele Ian Thorpe



The Times îl supranumeşte printr-un joc de cuvinte noua torpilă (New Thorpedo), cu referinţă la marele campion australian Ian Thorpe, cvintuplu campion olimpic şi de zece ori campion mondial în probele de la stilul liber. Thorpe, regele probei de 200 m liber, a devenit la doar 15 ani cel mai tânăr campion mondial la 400 m, dar, conform Times, acum toţi ochii sunt pe Thorpedo, un adolescent talentat, care şi-a depăşit colegii mai în vârstă şi mai experimentaţi şi care posedă aceleaşi atribute fizice şi perspicacitate tactică care l-au făcut pe australian cel mai bun la stilul liber din toate timpurile.

Moştenitorul lui Dressel este român, are 17 ani şi iubeşte filozofia, latina şi este un fan al Italiei: la Mondialele de la Budapesta a marcat o dublă la 100 şi 200 liber şi a devenit deja un mit, scrie prestigiosul ziar italian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel