Eduard Novak, impresionat de performanţa istorică a lui David Popovici, care a cucerit medalia de aur la Mondialele de nataţie

Eduard Novak, impresionat de performanţa istorică a lui David Popovici, care a cucerit medalia de aur la Mondialele de nataţie / Facebook Eduard Novak
Eduard Novak, impresionat de performanţa istorică a lui David Popovici, care a cucerit medalia de aur la Mondialele de nataţie / Facebook Eduard Novak

Ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a arătat impresionat de medalia de aur cucerită de înotătorul David Popovici, luni, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta. 

Ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a arătat impresionat de medalia de aur cucerită de înotătorul David Popovici, luni, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta.

Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui şi i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele şi cât de mândri suntem de el! Mulţumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în nataţie! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări şi celor care îţi sunt aproape şi te ajută să zbori!, a scris Novak pe pagina sa de Facebook.

David Popovici, debutant la Mondialele de seniori, a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100. Popovici (17 ani) a stabilit un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100). Tânărul sportiv legitimat la CS Dinamo a reuşit cel mai bun timp şi în serii, duminică dimineaţa, 1 min 45 sec 18/100.

David Popovici, debutant la Mondialele de seniori, a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul istoric al României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

David Popovici a fost urmat în clasamentul finalei de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, 1 min 44 sec 47/100, în timp ce medalia de bronz a revenit britanicului Tom Dean, în 1 min 44 sec 98/100. Tot luni, Robert Glinţă s-a clasat pe locul 8, ultimul, în finala probei de 100 m spate, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta.

David Popovici va evolua pe 21 iunie în serii la 100 m liber, în aceeaşi zi fiind programate semifinalele, iar finala pe 22 iunie. Seriile şi semifinalele la 50 m spate, probă în care este înscris Robert Glinţă, sunt programate pe 24 iunie, iar finala pe 25 iunie.

Citește și - Cine este David Popovici, copilul minune al înotului. Poveste de viață construită cu sacrificii

David Popovici, în vârstă de 17 ani, are în spate o poveste de viață construită cu sudoare, implicare și sacrificii.

Senzația înotului la nivel mondial a intrat în centrul atenției după ce a explodat la Europenele de juniori de la Roma, unde a obținut timpi uluitori la 100 m liber.

În urma performațelor uimitoare, acesta a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, organizate anul trecut, unde a continuat să surprindă.

Sportivul român a terminat atunci primul sub linia podiumului la 200 de metri liber, deși nu avea decât 16 ani și 10 luni și lupta de la egal la egal cu sportivi care aveau o experiență solidă în spate.

Sunt foarte multe curiozități născute în urma performanțelor lui, în contextul sportului românesc nefinanțat și lăsat în moarte clinică de guvernele și președinții de organisme sportive care s-au tot perindat, în ultimele decenii, la putere. 

Mai mult decât atât, este oarecum surprinzător faptul că noul campion mondial la 200 m liber s-a apucat de acest sport, mai mult sau mai puțin, din întâmplare. 

O scolioză diagnosticată la patru ani, recomandarea de a merge la bazin și dragostea la prima vedere între David și sportul pe care îl domină încă din adolescență, a făcut ca România să aibă primul campion mondial la înot, meritat sau nu.

David Popovici: „Mâncam de pe jos”. Vezi continuarea articolului aici!

Citește și - Înot: Robert Glinţă, clasat pe locul 8 în proba de 100 m spate, la Mondialele de la Budapesta

Înotătorul român Robert Glinţă s-a clasat pe locul 8, ultimul, în finala probei de 100 m spate, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta. Glinţă (25 ani), care fusese înregistrat în semifinale cu timpul de 53 sec 00/100, a fost cronometrat în finală în 53 sec 63/100.

Robert Glinţă a cucerit în 2021 titlul european la 100 m spate, cu timpul de 52 sec 88/100.

La Budapesta, titlul mondial a revenit italianului Thomas Ceccon, cu timpul de 51 sec 60/100, bronzul a fost adjudecat de americanul Ryan Murphy, în 51 sec 97/100, iar bronzul a fost obţinut de alt american, Joseph Armstrong, în 51 sec 98/100. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel