A murit un pilot legendar, primul câștigător japonez al Raliului Paris - Dakar. Kenjiro Shinozuka avea cancer la pancreas - Video

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Primul japonez care a câştigat Raliul Paris-Dakar, pilotul Kenjiro Shinozuka, a murit, luni, la vârsta de 75 de ani, în urma unui cancer de pancreas, transmite publicația japoneză Yomiuri, citată de EFE.

Kenjiro Shinozuka s-a născut la Tokyo, pe data de 20 noiembrie 1948. Shinozuka a început să concureze la cursele de raliuri de când era student, în anul 1971. După terminarea Universităţii de Inginerie din Tokyo s-a a făcut parte din compania Mitsubishi Motors, concurând în timp ce era şi angajat.

În anul 1986 a avut loc prima sa participare la Raliul Paris-Dakar. Shinozuka avea 38 de ani și a concurat cu un model Mitsubishi Pajero. Japonezul a terminat pe locul 3 în anul 1987, pe doi în anul 1988. În al 12-lea său an de participare, în anul 1997, a câştigat Raliul Paris - Dakar. Astfel, a devenit primul japonez din istorie învingător în această celebră cursă.

Video

În anul 1991, Shinozuka a devenit și primul japonez câştigător al Raliului Cote d'Ivoire, organizat de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), reeditând succesul şi în anul 1992.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel