David Popovici luptă marți pentru aur în proba de 200 metri liber, la Campionatul Mondial de nataţie de la Fukuoka. Ora finalei

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Înotătorul român David Popovici, pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, a ajuns în finala probei de 200 m liber cu cel mai bun timp din semifinale – 1:44.70 min.

Finala probei de 200 m liber din cadrul Campionatului Mondial de nataţie de la Fukuoka este programată marţi, de la ora 14:02.

Duminică, la Fukuoka, Federaţia internaţională de nataţie (World Aquatics) i-a acordat lui David Popovici premiul rezervat Sportivului anului 2022, ca răsplată pentru rezultatele extraordinare obţinute de român pe parcursul anului trecut.

În anul 2022, David Popovici a cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta, dar şi la Campionatele Europene de la Roma, în probele de 100 m şi 200 m liber.

De asemenea, el a stabilit un nou record mondial în proba de 100 m liber, cu timpul de 46 sec 86/100, în cadrul Europenelor din capitala Italiei.

Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, a declarat pentru Agerpres, înaintea de Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka (14-30 iulie), că vrea ca dublul campion mondial de la Budapesta (100 şi 200 m liber) să fie cât mai competitiv în Japonia.

”Așteptările mele sunt să fie cât mai competitiv. Vom vedea dacă își va apăra titlurile mondiale. Nu ne-am formulat niciodată astfel de obiective. Pe hârtie, toți sportivii au aceleași șanse la debutul competiției. Nu sunt priceput la previziuni, șanse etc”, a spus Adrian Rădulescu.

Rădulescu a mai zis că David Popovici vrea să se bucure de acest concurs într-un an marcat de examenul de Bacalaureat: ”David se simte bine, ne bucurăm de condițiile foarte bune din cantonament. Nu și-a formulat nişte ambiţii exacte. Îşi dorește să se bucure de acest concurs într-un an diferit din cauza pregătirii pentru Bacalaureat.

Este bucuros pentru admiterea la Facultatea de Psihologie și Ştiinţele Educației a Universității București”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel