Echipa Canadei riscă să-şi piardă locul la JO 2020

Echipa de echitaţie a Canadei şi-ar putea pierde locul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara anului viitor, după ce una dintre componentele sale a fost testată pozitiv la o substanţă interzisă, a anunţat Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI), citată de Reuters.

Un eşantion care i-a fost recoltat călăreţei Nicole Walker (26 ani) în ziua finalei Jocurilor Panamericane din luna august s-a dovedit pozitiv la benzoilecgonină, un metabolit al cocainei.

În urma acestui rezultat, FEI a suspendat-o provizoriu pe Walker, membră a echipei de sărituri peste obstacole a Canadei, clasată pe locul 4 la competiţia de la Lima, unde reprezentanţii "frunzei de arţar" şi-au asigurat calificarea la JO 2020.

Nicole Walker a afirmat că nu a utilizat substanţe interzise şi s-a declarat şocată şi devastată după anunţul controlului său pozitiv.

Organizatorii Jocurilor Panamericane urmează să ia o decizie în privinţa descalificării lui Walker, într-o procedură separată de cea a Federaţiei internaţionale.

Sportiva canadiană a anunţat că doreşte să-şi exercite dreptul de a fi audiată în faţa Comisiei de disciplină a Panam Sports, organizatoarea Jocurilor Panamericane.

Conform regulamentului competiţiei, încălcarea regulamentului antidoping de către un membru al echipei duce automat la anularea rezultatelor obţinute de echipa sa, astfel că formaţia Canadei riscă să îşi piardă locul la Olimpiada din Japonia.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel