Urmărește emisiunea live


Discuții pe desființarea SIIJ. Virgil Guran: UDMR-ului îi dau dreptate dintr-un punct de vedere

Deputatul PNL Virgil Guran este de părere că nu s-ar putea rupe coaliția de guvernare din cauza discuțiilor privind desființarea SIIJ și că se va ajunge la un consens privind Secția. 

Virgil Guran, deputat PNL, a explicat în direct la România TV de ce nu vrea UDMR-ul ca Secția de Investigarea a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) să meargă la DNA pentru instrumentarea dosarelor. 

”Noi suntem de acord cu desființarea SIIJ-ului, am spus că o să votăm acest lucru. Într-adevăr există un amendament al UDMR-ului în momentul de față. Sincer să fiu, este o părere personală și nu a partidului, într-adevăr are un fundament ceea ce spune UDMR-ul în acel sens și cred că trebuie avută o discuție foarte serioasă pentru a se ajunge la o concluzie, la un consens în coaliție. Sunt convins că toți dorim binele Justiției și corectitudinea Justiției. În același timp am auzit vehiculându-se ideea că s-ar rupe coaliția. Hai să fim serioși, Dacă coaliția stă într-o singură lege sau într-un singur vot înseamnă că nu suntem coaliție serioasă, ceea ce nu e adevărat. Suntem o coaliție foarte serioasă. Dacă ar fi să analizăm sunt convins că nu se rupe o coaliție atât de repede. Suntem o coaliție solidă care își vede de treabă și sunt convins că inclusiv cu SIIJ-ul se va ajunge la un rezultat. E ceva absolut normal, fiecare gândește într-un fel. Și UDMR-ului îi dau dreptate dintr-un punct de vedere. Este ceva care trebuie într-adevăr gândit, judecat, ce impact ar avea. Temerea mea este că o hotărâre de genul acesta nu cumva să nu limităm aceste abuzuri din Justiție. Că o să mai existe, dar să fie cât mai puține și dacă s-ar putea, și ar fi ideal, să le și eliminăm”, a declarat Virgil Guran.

Orban, despre desființarea SIIJ

În această seară a avut loc ședința coaliţiei de guvernare la Palatul Victoria. Pricipala temă de discuții a fost desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Tensiunile au fost la cote înalte după ce USR-PLUS ar fi ameninţat că iese de la guvernare.

Ludovic Orban, liderul PNL, a făcut primele declarații imediat după ședință și a susținut că toate partidele politice își doresc desființarea doar că nu s-a ajuns la un consens cum se va întâmpla acest lucru. 

CITEȘTE ȘTIREA AICI: BREAKING NEWS  Desființare SIIJ. Orban: Toate formațiunile sunt hotărâte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel