Desființare SIIJ. Orban: Toate formațiunile sunt hotărâte

Ludovic Orban, liderul PNL, a făcut primele declarații după ședința coaliției de guvernare.

În această seară a avut loc ședința coaliţiei de guvernare la Palatul Victoria. Pricipala temă de discuții a fost desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Tensiunile au fost la cote înalte după ce USR-PLUS ar fi ameninţat că iese de la guvernare.

Ludovic Orban, liderul PNL, a făcut primele declarații imediat după ședință și a susținut că toate partidele politice își doresc desființarea doar că nu s-a ajuns la un consens cum se va întâmpla acest lucru. 

NU s-a ajuns la un acord

”Continuăm discuțiile pe această temă. Toate formațiunile sunt hotărâte să desființeze SIIJ, urmează să cădem asupra unei formule consensuale cu privire la forma în care desființăm SIIJ. Căutăm o soluție cu privire la desființarea Secției Speciale. Se continuă discuțiile. Știți foarte bine că există acea diferență formulată de un amendament formulat de UDMR”, a declarat Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI: Desființarea SIIJ cutremură coaliția. Liderul deputaților UDMR: Stelian Ion alunecă spre stalinism. Și Dan Barna a intrat în acest delir

EXCLUSIV  Ruperea coaliției de guvernare, PROCENTE ARGUMENT. Ipoteză pentru Guvernul Cîțu: Când PICĂ

Victor Ilie, deputat USR-PLUS: NU voi mai susține rămânerea la guvernare

Victor Ilie, deputat USR-PLUS, susţine că dacă SIIJ nu se desfiinţează în forma dorită de USR-PLUS, atunci partidul condus de Dan Barna şi Dacian Cioloş ar trebui să iasă de la guvernare, confirmând tensiunile din interiorul coaliţiei. 

"UDMR, prin această poziţionare, dă un vot de blam DNA-ului. Acesta este amendamentul. Nu vorbim de filozofie, poziţia magistraţilor, etc, lucrurile sunt simple. Am aşteptat şi mesajul Comisiei de la Veneţia, care ne spune că nu există niciun motiv pentru existenţa unei secţii specializate care să se ocupe doar de magistraţi. Specializarea se face pe tipul de infracţiuni. Corupţia merge la DNA, e clar!", a spus Victor Ilie la Antena 3.

Întrebat dacă USR-PLUS va ieşi de la guvernare dacă SIIJ nu se desfiinţează, ci trece la Parchetul General, aşa cum vrea UDMR, deputatul a răspuns ferm. 

"Este un proiect mic faţă de toate legile justiţiei, dar dacă nu vom reuşi să avem consens în coaliţie pe acest lucru important, dar punctual, este clar că poziţionarea noastră în coaliţia de guvernare nu ar mai avea niciun sens. Eu personal nu voi mai susţine rămânerea la guvernare, în condiţiile în care nici pe o chestiune stabilită în scris nu ne înţelegem. Programul de guvernare al coaliţiei, nu al USR-PLUS, stabileşte că trebuie desfiinţată această secţie. Dacă nu ne înţelegem nici pe acest lucru, e clar că nu avem ce să căutăm împreună la guvernare", a concluzionat Victor Ilie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel