Danica Patrick, revenire de senzație la Indy 500

Sportiva americană în vârstă de 36 de ani a anunțat anul trecut că își va încheia cariera competițională, dar nu înainte de a disputa în 2018 una dintre cele mai importante întreceri automobilistice de pe continentul american: Indy 500.

Danica Patrick a revenit marți la volanul unui monopost de Indy Car cu prilejul antrenamentului oficial pentru cursa de 500 de mile de la Indianapolis (Indy 500) din Statele Unite. Ea nu mai pilotase o astfel de mașină din 2011, când a părăsit campionatul IndyCar în favoarea competiției rivale, NASCAR, însă a reintrat fără probleme în ritmul de concurs.

Medie de 349 km/h

În prima sesiune de antrenamente, Patrick a reușit să acopere 52 de tururi la volanul bolidului motorizat de Chevrolet al echipei Ed Carpenter Racing, spre final reușind o secvență de tururi rapide în care a realizat o medie de 349 km/h.

Danica Patrick a mai concurat anterior de șapte ori în Indy 500, cea mai bună performanță înregistrând-o în 2009, când s-a clasat pe locul al treilea la linia de finiș. Ea este singura femeie-pilot care a reușit să câștige o etapă din campionatul IndyCar, performanță pe care a reușit-o în 2008 în etapa japoneză de la Motegi.

Performerii momentului

Ediția din acest an a cursei de 500 de mile de la Indianapolis se va disputa pe data de 27 mai. Fostul pilot de Formula 1 Takuma Sato (Japonia) este câștigătorul de anul trecut, dar Josef Newgarden (SUA) este campionul IndyCar în exercițiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel