Dăncilă spulberă ”Legea recunoștinței”

Irina Constantin / 05 iul 2019 / 17:44 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Descriere foto: Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, astăzi, la Galați, despre proiectul de lege cu privire la recunoștința între generații. 

”Am văzut în spațiul public că se discută foarte mult despre acea inițiativă legislativă din Parlament legată de plata de către copii a întreținerii părinților, așa-numita Lege a Recunoștinței. Este opinia unor deputați. În Parlamentul României sunt foarte multe inițiative legislative, nu este o lege care să fie agreată, nici susținută de Guvernul României și nici de PSD. Dacă vă uitați sunt foarte multe inițiative legislative, dar de la o inițiativă legislativă, până la transpunerea în lege, este un drum lung. Eu vă spun din start că această inițiativă, această Lege a Recunoștinței, nu este susținută nici de Guvernul României, nici de PSD”, a spus Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax. 


Proiectul prevede obligația părinților de a-și întreține copiii și de a le asigura un trai decent și educația necesară. Documentul prevede obligația bunicilor de a-și întreține nepoții, acolo unde „nepoții minori, care necesită sprijin material, aflați în imposibilitatea întreținerii lor de către părinți au dreptul la întreținere de la bunici care dispun de mijloace suficiente", aceeași obligație revenind și copiilor majori cu privire la părinții și bunicii lor, dacă ei sunt în această imposibilitate de a se întreține. 

Inițiativa legislativă a fost depusă la Senat de parlamentari PSD și ALDE. 


Te-ar putea interesa






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27