Dan Negru, la protest. De ce a pus motorină de 1,4 lei: Vreți să dețineți totul

foto Facebook Dan Negru
foto Facebook Dan Negru

Dan Negru a alimentat cu 1 leu la pompă și a transmis un mesaj puternic, ce a dublat gestul său. 

”Am pus și eu motorină de 1,4 lei ca să le arăt celor lacomi că cel mai greu este să iei puțin atunci când poți să iei mult. România are sonde de petrol, extrage, rafinează și totuși vinde scump. Din cauza lăcomiei alor noștri! Vreți să dețineți totul de parcă ați avea timp să stăpâniți totul.” a scris celebrul om de televiziune Dan Negru pe Facebook. 

Un protest de amploare se anunță în România în 30 iunie 2022, zi în care benzinăriile ar urma să fie blocate, atât de transportatori cât și de oamenii simpli care, deși obligați de circumstanțe să alimenteze, sunt revoltați de creșterea exagerată a prețului la combustibil. 

Un prim gest de protest a prefațat ce va urma

În 13 iunie, protestatarii au blocat unele benzinării, unde au alimentat cu 1 leu, de mai multe ori. În plus, ei au și plătit în monede, spre disperarea angajaților. Evenimentul a prefațat mișcarea de amploare ce se anunță a avea loc în 30 iunie 2022, numită ”Proteste în toată țara contra prețului carburantului!”.

Aproximativ 200.000 de persoane și-au anunțat participarea la protestul de la sfârșitul lunii. Evenimentul final ar urma să aibă loc joi, 30 iunie 2022, începând cu ora 12:00. Până atunci, în mai multe benzinării din toată ţara șoferii blochează pompele.

Între timp, la începutul săptămânii, mai mulți șoferi au blocat pompele, nemulțumiți de prețul ridicat al carburanților, potrivit Antena 3. “E timpul să facem ceva, ieșiți în stradă, blocați pompele! Este imposibil și inadmisibil că într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. Share masiv ca să vadă toață lumea și să stabilim ce și când vom face. La 121$ pe baril este imposibil că prețul să depășească 9lei/litri ( unde jumătate din acești bani merg către stat) Noi facem ceva !”, este mesajul transmis de organizatori.

Trag de timp, în speranța că vor trage prețul în jos

Una dintre metodele de protest sugerate, ar fi ca șoferii să genereze un blocaj în benzinării, prin tragere de timp. Se trage maşina la pompă şi, într-un ritm cât mai lent posibil, se spală întâi parbrizul, apoi se alimentează cu maximum un litru de combustibil. Se merge apoi la casă şi se face plata cu monede. După ieşirea de la pompă, șoferul se așează din nou la coadă şi repetă schema de cât mai multe ori. Cea mai ieftină benzina a ajuns la aproape 9 lei/ litru, iar motorina se apropie de 10 lei/litru. "Prima zi în care facem ceva, hai să fie ceva remarcabil. Nu alimentaţi marţi sau joi pentru a recupera ziua de miercuri! Luați atitudine şi nu mai jucați cum vă cântă statul şi hoții din țara asta. Evitați să folosiți mașinile, doar în cazuri extreme şi la nevoie, evitați să alimentați şi încercați să folosiți motorina care v-a mai rămas, doar împreună putem să facem ceva.”, mai transmite organizatorul protestului.

Premierul a anunțat măsuri

”Vom aproba OUG privind combaterea acțiunilor speculative. Este o ordonanță de urgență pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm situații excepționale, situații pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se atât în perioada pandemiei de Covid, cât și în prima perioadă de după declanșarea acțiunii militare ruse în Ucraina. Avem datoria să ne protejăm cetățenii, avem datoria să ne protejăm mediul de afaceri. Cred că e important să asigurăm un cadru cât se poate de bine reglementat și onest între cerere și ofertă, pentru a putea să combatem orice creștere artificială a prețurilor”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, joi, înaintea ședinței de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel