Copil rănit de urs în Covasna

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un copil în vârstă de 8 ani a fost rănit de un urs în localitatea Glinţa, judeţul Covasna. 

Animalul s-ar fi plimbat prin centrul localităţii când i-a ieşit copilul în cale. Conform Antena 3, ursul l-a zgâriat pe abdomen pe cel mic. Acesta a fost transportat la spital, iar autorităţile fac apel la cetăţeni să nu iasă din case până când ursul nu va fi îndepărtat din localitate. 

Ministrul Tanczos Barna, reacţie după ce sâmbătă, un bărbat din Harghita a fost atacat de urs 

"Azi s-a întâmplat o nouă tragedie. Un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost atacat de un urs la 100 de metrii de casa sa din localitatea Tulgheș, județul Harghita. Am contactat familia bărbatului și mi-au povestit că acest atac de urs l-ar fi putut costa viața pe bărbat, dacă fiul său nu se grăbea să-l ajute, nu-și lua pușca, și nu trăgea câteva focuri de avertizare în aer ca să sperie animalul prin zgomotul puternic.

Bărbatul se afla în stare critică, un echipaj de urgență s-a deplasat la fața locului, cerând ulterior intervenția unui elicopter SMURD să îl ducă pe bărbat la spital cât mai repede posibil, astfel încât acesta să beneficieze de îngrijiri de urgență", a scris Tanczos Barna pe Facebook.

VEZI FPAM va cere infringement pentru România, dacă urşii vor fi împuşcaţi. Marius Marinescu, măsuri urgente pe care să le ia Guvernul

Discuţie cu Raed Arafat 

"În legătură cu intervenția ISU și starea de sănătate a victimei am avut o discuție telefonică cu secretarul de stat Raed Arafat. Domnul secretar de stat m-a asigurat că bărbatul a primit toate îngrijirile necesare, a fost operat și starea sa este stabilă.Este a cincea oară în ultimele trei săptămâni când oameni au fost spitalizați într-o stare critică în urma unor atacuri ale urșilor. Responsabilitatea este a noastră: facem tot posibilul să creăm calea legală pentru intervenția imediată. Proiectul de act normativ este gata, și intră luni pe circuitul de avizare interministeriala.Sunt convins că viața umană va fi o prioritate pentru toate partidele politice și că vom lua, împreună, cea mai bună decizie pentru a proteja oamenii", a mai scris ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel