Conferință. De la moștenire culturală la antreprenoriat social

Muzeul Municipiului București invită azi 16 ianuarie 2020, ora 18.30, la conferința susținută de Mihai Pătru pe tema „Artizani și artizanat: de la moștenire culturală la antreprenoriat social". Evenimentul va avea loc la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2).
 

Coordonatorul conferințelor de joi: Cătălin D. Constantin

„În ultimii ani, discuția despre păstrarea și promovarea tradițiilor meșteșugărești, a artizanatului și a meșterilor artizani a câștigat și în România din ce în ce mai mulți adepți. De cele mai multe ori dezbaterea se axează însă asupra moștenirii culturale, aspecte precum cele economice, de sustenabilitate financiară, inovație, impact social la nivelul comunităților de meșteșugari și chiar dinamica pieței globale în sectorul "lucrului manual" fiind mult prea puțin considerate. Dincolo de mândria națională și încărcătura emoțională, atunci când se vorbește de ia românească sau cerga de Maramureș, artizanatul - cu tot ce implică de la producător la cumpărător - este o afacere de miliarde de dolari la nivel global cu totul specială datorită impactului social pe care îl poate genera.

Mihai Patru este Senior Fellow la Universitatea din California – Riverside unde a creat și, în prezent, coordonează primul pre-accelerator pentru antreprenori sociali al universității. Este co-fondator al proiectului Mozaique care își propune conectarea artizanilor la piața globală, în prezent fiind cooptați în această inițiativă peste 25 artizani din Guatemala și România. De asemenea, consiliază diverse proiecte de antreprenoriat social care lucrează cu meșteșugari în Mexic și Statele Unite. A prezentat despre implicarea în acest domeniu la George Washington University Textile Museum din Washington DC, Harvard Social Entrepreneurship Conference, organizată de Harvard Business School și la Universitatea Johns Hopkins din Washington DC. A scris pe acest subiect pentru Fashion Revolution și NEST."

Bilet intrare: 10 lei, arată MMB într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel