Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Concurs pentru acordarea bursei MICAELA ELEUTHERIADE

Muzeul Național de Artă al României anunță organizarea concursului pentru acordarea bursei „Micaela Eleutheriade", în perioada 18 mai - 25 iunie 2020.

Bursa „Micaela Eleutheriade" constă în darea spre folosință pe o perioadă de doi ani a unui apartament în București, pentru a fi utilizat ca atelier de creație artistică. Această bursă se acordă de către MNAR prin concurs public, pe o durată fixă de doi ani, unui absolvent de învățământ superior de specialitate în domeniul picturii sau graficii, în vârstă de până la 35 de ani.

Dosarul (arhiva) de înscriere și solicitare a bursei „Micaela Eleutheriade" va cuprinde următoarele documente:

a) Scrisoare de intenţie;

b) Curriculum vitae (format Europass);

c) Copie după actul de identitate;

d) Copie/ii după diploma/ele de studii absolvite, autentificate;

e) Două scrisori de recomandare din partea unui specialist / artist din domeniu, dintre care una din partea unei personalități din mediul academic/universitar;

f) Portofoliu: 10 fotografii ale lucrărilor personale, cu specificarea tehnicii, a dimensiunilor şi a datei execuţiei; cataloage de participare la expoziţiişi dosar de presă după caz, alte documente relevante privind activitatea sa.

Condiții

 

Bursa se acordă de către un juriu pe baza unei proceduri de evaluare şiselecţie și a unui interviu.

Depunerea dosarelor de înscriere va avea loc până la data de 05 iunie 2020, ora 13:00, în format digital, la adresa de e-mail [email protected] , iar desemnarea câștigătorului se va face pe data de 25 iunie 2020.

Mai multe detalii despre acordarea acestei burse găsiți în Regulamentul concursului, pe site-ul www.mnar.arts.ro - prima pagină - slider evenimente.

Calendarul concursului pentru acordarea bursei Micaela Eleuteriade:

- Depunerea (transmiterea) dosarelor de candidatură, în format digital, la adresa de e-mail [email protected]: 18 mai – 05 iunie 2020 (până la data de 5 iunie 2020, ora 13:00)

- Evaluarea și selecția dosarelor: 05 – 12 iunie 2020;

- Afișarea rezultatelor și a listei cu candidații selectați pentru interviu: 12 iunie 2020, ora 13:00;

- Interviurile vor avea loc pe data de 18 iunie 2020, începând cu ora 10:00*;

- Selecția finală și desemnarea câștigătorului: 19-22 iunie 2020;

- Afișarea rezultatelor finale: 25 iunie 2020, ora 13:00.

Modalitatea de desfășurare a interviurilor va fi anunțată ulterior.

Micaela Eleutheriade (1900 – 1982)

 

Legată de tradiţiile artei româneşti prin însăşidescendenţa ei directă din familia pictorului Gheorghe Tattarescu, Michaela Eleutheriade (1900 – 1982) poseda o temeinică pregătire academică, începută la Şcoala de Arte Frumoase din Bucureşti, pe care o termină în 1923 - şi continuată la Paris, în atelierul lui Roger Bissière, profesor la Academia Ranson, unde studiază până în 1927.

Debutează în 1926, la Salon des indépendants de la Paris şi la Salonul oficial din Bucureşti, participând apoi cu regularitate la Saloanele oficiale, la expoziţii anuale de stat şi la numeroase manifestări organizate în străinătate. Între 1925 şi 1976, a deschis douăzeci de expoziţii personale, bucurându-se de aprecierea unanimă a publicului şi a criticilor, iar viața sa artistică a parcurs aproape cinci decenii de activitate prolifică. A făcut parte din grupările artistice moderniste „Criterion" (înfiinţată în 1932), alături de Lucia Dem. Bălăcescu, Margareta Sterian, Corneliu Michăilescu, Marcel Iancu, şi „Grupul Nostru" (1932-1936), printre ai cărui membri îi regăsim pe M.H. Maxy, Mac Constantinescu, MiliţaPătraşcu, Petre Yorgulescu-Yor.

Muzeul Colecțiilor de Artă prezintă publicului o colecție impresionantă de peste trei sute de piese, donată chiar de artistă în anul 1983.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.23