CM 2022, în Qatar. Blatter: Sarkozy - Platini, jocuri de culise

Joseph Blatter îşi anunţase prezenţa la amicalul cu Argentina
Joseph Blatter îşi anunţase prezenţa la amicalul cu Argentina

Atribuirea Cupei Mondiale de fotbal 2022 Qatarului a fost rezultatul intervenţiei lui Nicolas Sarkozy pe lângă Michel Platini, a afirmat din nou luni Sepp Blatter, fostul preşedinte al FIFA.

"Nu înţeleg această redeschidere a unui dosar de presupusă corupţie care fusese închis odată cu publicarea raportului Garcia", a reacţionat Blatter, contactat de AFP a doua zi după dezvăluirile despre un presupus contract secret între FIFA şi televiziunea Al-Jazeera. "În orice caz, desemnarea/alegerea Qatarului pentru Cupa Mondială 2022 a fost făcută după intervenţia politică a preşedintelui Republicii, Nicolas Sarkozy, care i-a cerut lui Michel Platini să voteze cu apropiaţii săi pentru Qatar", a explicat Blatter, suspendat de justiţia internă a FIFA pentru o plată controversată către Platini. 

Voturile care au făcut să se încline balanţa



"Aceste patru voturi au făcut să se încline balanţa în favoarea Qatarului şi împotriva SUA. Iar această situaţie a făcut să apară atacuri ale perdanţilor împotriva FIFA şi a mea: Anglia care a pierdut în faţa Rusiei pentru 2018 şi SUA, care au pierdut împotriva Qatarului", a adăugat Blatter. În aceeaşi zi, 2 decembrie 2010, Mondialul 2018 a fost atribuit Rusiei (care a devansat mai ales Anglia, eliminată încă din primul tur) şi, spre surpriza generală, Mondialul 2022 a fost atribuit Qatarului, învingător în ultimul tur în faţa SUA. 

The Sunday Times a dezvăluit duminică existenţa unui contract secret încheiat între FIFA şi Al-Jazeera, cu trei săptămâni înaintea votului. Contractul prevedea mai ales virarea unui bonus de 100 milioane de dolari într-un cont al FIFA în cazul desemnării Qatarului drept gazdă a CM 2022. 

Vezi şi: George Simion a răbufnit în direct: Sunt niște criminali!

Accident mortal. Două persoane şi-au pierdut viaţa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel