PSD, primele nume de miniştri într-un Guvern cu PNL - SURSE

Guvern  Foto: Crișan Andreescu
Guvern Foto: Crișan Andreescu

PSD ar avea deja o listă de nume pentru ocuparea portofoliilor dorite într-un eventual Guvern cu PNL. 

UPDATE: Şi PNL are condiţii pentru un Guvern cu PSD, anunţă aceleaşi surse politice. 

1. Premierul să fie de la PNL.

2. Împărţirea ministerelor 50-50 cu PSD, după ce UDMR primeşte Ministerul Dezvoltării şi un minister mai mic, cum ar fi Ministerul Culturii. 

- ştirea iniţială - 

Astfel, conform Antena 3, PSD nu ar vrea să accepte premierul impus de PNL pentru că are mai multe mandate în Parlament decât liberalii, dar şi pentru că în cazul alegerilor anticipate, PNL ar lua sub 20% în timp ce PSD ar avea un scor de aproximativ 40%. 

În acest context, PSD vrea ca premierul să fie chiar preşedintele Marcel Ciolacu, dar are şi o listă de nume la ministerele dorite. 

Iată lista ministerelor dorite de PSD, dar şi propunerile pentru portofolii. 

1. Ministerul Sănătăţii - Alexandru Rafila. 

2. Ministerul de Finanţe - Liviu Voinea, viceguvernator al BNR.

3. Ministerul Transporturilor - Mihai Tudose.

4. Ministerul de Interne.

5. Ministerul Muncii.

Dacă Marcel Ciolacu nu ar fi premier, atunci PSD ar vrea ca acesta să fie preşedinte al Camerei Deputaţilor, mai spun sursele Antena 3. 

Florin Cîţu a anunţat discuţii cu PSD şi USR 

Florin Cîțu a anunțat, după ședința PNL, că PNL a luat decizia de a flexibiliza mandatul de negociere cu celelalte partide parlamentare, criticând, în același timp, formațiunile politice pentru lipsa unei flexibilizări din partea lor. Întrebat dacă se consideră vinovat pentru criza politică, a arătat spre USR. În plus, conform acestuia, PNL nu merge la negocieri cu numele de premier: ”Vom merge cu propunerea ca premierul să fie de la PNL” a spus el. ”Premierul este desemnat de președintele României și vom discuta și acest lucru” a răspuns Florin Cîțu, întrebat dacă crede că el, ca prim-ministru desemnat, ar putea strânge o majoritate parlamentară. În schimb, despre o posibilă alianță cu PSD, susține ”orice guvernare vom face, nu vom devia de la obiectivele noastre”. 

Președintele PNL a anunțat că au votat ”flexibilizarea mandatului cu forțele democratice din Parlamentul României și echipa de negociere este condusă de președintele partidului, iar din ea fac parte cei patru vicepreședinți și secretarul general.” Decizia s-a luat cu două abțineri. 

VEZI ŞI Motreanu, lovitură pentru Cîțu: Da, el este VINOVAT/ Cîțu anunță deciziile PNL, înainte de negocierile cu PSD și USR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel