UPDATE: Ciolacu i-a răspuns lui Cîțu că-l SUNĂ EL, contactat pentru negocieri. Deciziile PNL

foto captură video/ Florin Cîțu
foto captură video/ Florin Cîțu

Florin Cîțu, președintele PNL, a făcut anunțuri importante despre negocierile pentru guvernare. 

UPDATE: Florin Cîțu l-ar fi sunat pe Marcel Ciolacu, pentru a stabili o întâlnire miercuri. Liderul PSD i-ar fi răspuns, conform Antena 3, că e ocupat miercuri și că-l va contacta el când se va elibera. Și Dacian Cioloș a fost contactat, iar întâlnirea a fost stabilită pentru miercuri, la ora 13:00. 

UPDATE: Europarlamentarul Dan Motreanu a spus marți seara, la finalul ședinței Biroului Politic Național, că Florin Cîțu este vinovat pentru ce se întâmplă în partid.

Întrebat de jurnaliști, la finalul ședinței Biroului Politic Național, dacă Florin Cîțu este vinovat pentru ce se întâmplă în partid, Dan Motreanu a spus: ”Da, în acest moment este vinovat”, conform Mediafax. 

Știrea inițială 

Florin Cîțu a anunțat, după ședința PNL, că PNL a luat decizia de a flexibiliza mandatul de negociere cu celelalte partide parlamentare, criticând, în același timp, formațiunile politice pentru lipsa unei flexibilizări din partea lor. Întrebat dacă se consideră vinovat pentru criza politică, a arătat spre USR. În plus, conform acestuia, PNL nu merge la negocieri cu numele de premier: ”Vom merge cu propunerea ca premierul să fie de la PNL” a spus el. ”Premierul este desemnat de președintele României și vom discuta și acest lucru” a răspuns Florin Cîțu, întrebat dacă crede că el, ca prim-ministru desemnat, ar putea strânge o majoritate parlamentară. În schimb, despre o posibilă alianță cu PSD, susține ”orice guvernare vom face, nu vom devia de la obiectivele noastre”. 

Președintele PNL a anunțat că au votat ”flexibilizarea mandatului cu forțele democratice din Parlamentul României și echipa de negociere este condusă de președintele partidului, iar din ea fac parte cei patru vicepreședinți și secretarul general.” Decizia s-a luat cu două abțineri. 

Vinovat de criza politică? 

Întrebat dacă el e cauza problemelor și dacă se consideră responsabil pentru criza politică, Florin Cîțu a răspuns că a fost un Congres, în care a fost ales cu 60% din voturi. ”Avem un partid care a plecat de la guvernare și care după aceea a semnat o moțiune cu AUR” a indicat el vinovații pentru criza politică, respectiv USR, amintind că ”PNL a fost la guvernare în toată această perioadă și guvernează”. ”Criza politică a fost generată de alte partide” a conchis el. Florin Cîțu a indicat negocieri atât cu USR, cât și cu PSD chiar dacă ”sunt peste tot probleme”. ”Celelalte partide n-au flexibilizat nimic până acum, au rămas cantonate” a declarat președintele PNL  despre partidele alături de care se va așeza la masa negocierilor.  

Cîțu, premier? 

”La negocieri vom merge cu propunerea ca premierul să fie de la PNL” a spus Florin Cîțu, care a subliniat că nu a fost flexibilizată și decizia PNL ca premierul să fie președintele partidului. ”Premierul este desemnat de președintele României și vom discuta și despre acest lucru” a mai răspuns Florin Cîțu cu privire la varianta în care el ar urma să fie desemnat prim-ministru. 

Cât despre criticile pe care le-a adresat până acum la adresa PSD, el n-a avut un răspuns pregătit, transmițând două idei: ”reformele sunt toate incluse în PNRR” și ”nu vom devia de la obiectivele noastre de a avea o Românie modernă, liberală, cu un parcurs european”. 

Cu privire la paritatea dorită de PSD în viitorul posibil guvern PNL - PSD, Florin Cîțu a afirmat că nu-și pot spune strategia: ”Dacă cei de la PSD au dat-o pe surse, e foarte bine”. 

”Mâine voi contacta liderii politici” pentru negocieri, a mai spus Florin Cîțu. Va exista o ”strategie pentru fiecare în parte”, dar premierul va fi, în ambele variante, de la PNL, a dat asigurări președintele PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel