PSD, document adoptat în CExN: Mesaj fulminant

CExN PSD. O ședință crucială are loc în PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul ”Bombonica”. 

PSD a transmis în urmă cu scurt timp o declarație în urma CExN.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis în şedinţa de vineri să îl susţină în continuare pe preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, în toate funcţiile politice deţinute de acesta, la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor.

"CExN al PSD a decis susţinerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în toate funcţiile politice deţinute de acesta, la conducerea partidului şi la conducerea Camerei Deputaţilor din Parlamentul României", se arată într-un document oficial adoptat la finalul unei şedinţe care a durat mai bine de patru ore şi care a avut loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Conducerea PSD a mai decis susţinerea Guvernului condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare, precum şi realizarea "tuturor demersurilor legale şi constituţionale" pentru finalizarea şi accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile Justiţiei şi a Codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a Curţii Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene şi în conformitate cu standardele în această materie ale Comisiei de la Veneţia.

"Utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor şi procedurilor legale şi parlamentare pentru denunţarea abuzurilor din Justiţie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale; utilizarea cu determinare a tuturor căilor legale pentru consolidarea autorităţii Curţii Constituţionale, astfel încât deciziile definitive şi obligatorii ale acestei instanţe supreme să fie respectate şi puse în executare de către toate autorităţile statului român", sunt alte decizii luate de CExN, potrivit documentului oficial.

Între argumentele CExN se află faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este garantul politic al realizării programului de guvernare şi principalul factor de stabilitate al guvernării şi al majorităţii parlamentare, precum şi respectarea prezumţiei de nevinovăţie şi dispoziţiile în această materie din directivele europene, din deciziile CEDO şi ale Curţii Constituţionale, care statuează acest principiu ca una din valorile fundamentale ale democraţiei şi ale statului de drept.


(w670)

(w670)

CExN PSD UPDATE 18:16: Dragnea a întrebat de două ori și i s-a răspuns în cor: Da, continuăm împreună. 

CExN PSD UPDATE 18:10: Este unanimitate în CExN în favoarea lui Liviu Dragnea.

CExN PSD UPDATE 17:40: Viorica Dăncilă a făcut apel la unitate și la mers înainte împreună. Ea este aplaudată de colegii săi. 

CExN PSD UPDATE: Liderii PSD i-au transmis lui Liviu Dragnea, în ședința dinainte de CExN, să nu facă un pas în spate, ci să rămâne în ambele funcții: președinte PSD și președinte al Camerei Deputaților. 

CExN PSD. 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare a primit Liviu Dragnea de la ÎCCJ după ce judecătorii au anulat și suspendarea din dosarul ”Referendumul”. 

CExN PSD. Liviu Dragnea a fost achitat pentru instigare la fals intelectual și condamnat pentru instigare la abuz în serviciu la 3 ani și 6 luni, după ce a fost anulată suspendarea condiționată de 2 ani din dosarul ”Referendumul” și au fost contopite pedepsele. Un judecător a avut opinie separată de achitare.

CExN PSD. DCNews vă va transmite ultimele informații din ședința PSD. 

CExN PSD. Înainte de CExN, Liviu Dragnea și-a chemat apropiații într-o ședință separată: Dragnea, ședință cu liderii apropiați înainte de CEx al PSD

Vezi și: 

CExN PSD. Bogdan Chirieac: Ce nu spune Liviu Dragnea. Efect devastator

Dragnea - efectele condamnării. Marius Pieleanu: Să mediteze asupra poziției sale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel