Ceaiul de salvie te scapă de insomnie și depresie

Manifestările de insomnie au loc aproximativ cu cinci săptămâni înainte de starea depresivă.

Ceaiurile de plante și poțiunile pot stopa aceste condiții – pentru un control de lungă durată, iar pentru depresie puteți apela la ajutorul ceaiului de ginseng, ghimbir, sunătoare, salvie și altele. Iată câteva rețete pentru a rezolva această problemă.

Datorită proprietăților sale puternice antidepresive, ghimbirul este una dintre cele mai populare plante pentru tratamentul depresiei. Faceți un ceai cu 2 linguri de ghimbir tocat pe care îl puneți în 2 litri de apă clocotită.

Apoi lăsați amestecul să fiarbă timp de aproximativ cinci minute. Apoi se ia după foc, iar ceaiul rezultat se păstrează într-un termos, apoi se bea pe tot parcursul zilei.

O altă rețetă eficientă conține din nou 2 linguri de ghimbir tocat care se pune în doi litri de apă și se lasă amestecul în repaus peste noapte.

Citește și: Salvie, beneficii. Stimulează secreţia de BILĂ, combate ASTENIA NERVOASĂ, luptă împotriva ALZHEIMERULUI

De dimineață, acest amestec se pune pe aragaz, iar după fierbere, se lasă deoparte timp de 15 minute. Ceaiul se lasă să se răcească, se adaugă miere și suc de lămâie după gust.

De insomnie și stresul acumulat, vă poate scuti uleiul de lavandă. Aromaterapia cu acest ulei vă va ajuta să scăpați și de tulburările emoționale. O altă plantă extrem de populară pe care o puteți folosi este salvia – ceaiul făcut din această plantă aromatică vă va ajuta să scăpați de problemele cu insomnia și depresia.

Salvia ajută la îndepărtarea sentimentului constant de oboseală, dureri de cap, va imbunătăți memoria și va consolida sistemul imunitar. Ceaiul de salvie poate fi pregătit zilnic si consumat ca o metodă de prevenire. Salvia nu este recomandată pentru femeile gravide sau pentru cele care alăptează.

Pregatiti un decoct de salvie, folosind 1 lingură de frunze uscate de salvie, peste care se toarnă 150 ml de apă caldă. Amestecul se lasă la macerat timp de 15 minute. Puteți face un decoct de salvie și 1 linguriță de scoarță de stejar, peste care se toarnă 50 ml de apă fierbinte fiartă anterior. După două ore, se strecoară amestecul și se bea de trei ori pe zi, înainte de mese. Această băutură funcționează foarte bine pentru boli ale sistemului nervos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel