Ce au în comun Băsescu, Boc și Gabriel Oprea

razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

Pe cei trei îi leagă o porcărie de proporții decisă în vremea guvernării Boc ce stă să explodeze abia acum și să ne pună pe toți la plata pentru tâmpeniile comandate atunci de Traian Băsescu și implementate fără crâcneala de haita cu ajutorul căreia dânsul a stăpânit România.

Într-o serie lungă de emisiuni semnalam atunci că revizuirea pensiilor militare este dubioasă ,că autoritățile ne ascund adevăratul motiv pentru care fac asta.Toată operațiunea nu s-a făcut nici pentru economie la buget într-o perioadă de criză financiară acută, nici pentru a-i pune la punct pe cei cu pensia nesimțit de mare pentru al cărui cuatum nu au contribuit .Avem acum informația ca toată povestea asta ne-a umflat lunar nota de plată cu 500.000 euro!

 Cu alte cuvinte, dacă tripleta Băsescu-Boc-Oprea lasa lucrurile așa cum erau, nu ne trezeam cu o cheltuială anuală în plus de la buget de peste 5.000.000 de euro. Aflăm în aceste zile că situația pensiilor speciale recalculate face și obiectul unui control încrucișat derulat de procurori, inspectori ai Curții de Conturi și ai Corpului de Control al ministrului Apărării iar după unele surse ce au furnizat informații presei ar fi vorba, pană acum, de vreo 12.000 de revizuiri prin falsificarea de documente!

 Să mai adăugăm la toată povestea asta și cele 25.000 de procese intentate statului de foste cadre militare ce reclamă o pensie mai mică în urma recalculării decât cea cuvenită. Dacă doar o parte din acești oameni vor câștiga în instanță , li se vor plăti retroactiv toate sumele cuvenite, plus cheltuieli de judecată iar banii ăștia se adaugă la cei 500.000 euro pe care statul e nevoit să-i ia de la buget pentru că așa au decis în ințelepciunea lor cei trei domni.

 Sigur, atunci la aflarea veștii mulți cetățeni neafectați de această decizie își freacau palemele de bucurie auzind argumentele propagandei mincinoase de tipul “se face dreptate”, “fiecare va primi după contribuție” ,”toți vor primi proporțional cu cât au muncit” ,”pușca si cureaua lată” ș.a.m.d.

Cei ce se veseleau atunci conform principiului autohton “capra vecinului” trebuie să știe că vor plăti indirect, din buzunarele lor, costurile suplimentare de care vorbeam!

 Este de prisos să ne întrebăm acum cui a folosit întreaga operațiune care a crescut de fapt cheltuielile tocmai în plină criză pentru ca timpul nu mai poate fi dat înapoi dar nu-mi vine să cred că cei implicați în revizuire nu știau care sunt de fapt efectele! Gurile rele zic că s-a dorit o creștere de pensii speciale într-o anumită proporție și pe un anumit segment concomitent cu trecerea acestora în oala comună a Casei Naționale dintr-un motiv ce ține și de interese de afaceri. Ar fi vorba despre contribuția obligatorie la pilonul doi, adică la sistemul de pensii administrat privat,  măsura în cauză fiind de natură a asigura în perspectivă și bani mai mulți dați pe mâna unor mari companii financiare.

 Dincolo de speculațiile ce se pot face, rămân certitudinile și este clar că cetățenii români s-au ales cu o noua țeapa, foarte ascuțită, pe care o vor achita integral chiar dacă niște funcționari se vor trezi cu dosare penale. E la fel de clar pentru mine că tripleta de la care a pornit toată povestea asta nu va păți nimic pentru că la noi nu există o lege a răspunderii care să-i ardă la buzunar pe cei care prin decizii greșite au făcut gaură în bugetul de stat.

Cel mai castigat din toata afacerea asta pare a fi Gabriel Oprea ,sef la armata pe vremea lui Boc,vicepremier in actualul cabinet! Chiar Victor Ponta spunea ca greselile trebuiesc indreptate dar de calculat nu calculeaza nici fostul nici actualul ministru or aceasta fraza are in contextul dat valoare de scuza pentru domnul Gabi.

 Ce caută un individ ce a contribuit la această porcărie într-un executiv ce ar trebui să îndrepte toate relele epocii Băsescu e deja o întrebare retorică dar înțeleg că odată cu asumarea personajului Gabriel Oprea, domnul prim ministru își asumă și posibilele costuri de natură politica și electorală ce decurg de aici! Nota de plată va fi pe măsura gunoiului de sub preș ce începe să se vadă în aceste zile!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel