Cătălina Ponor a intrat în International Gymnastics Hall of Fame. Este al 12-lea reprezentant al României

Sursă foto: Facebook (Catalina Ponor)
Sursă foto: Facebook (Catalina Ponor)

Fosta gimnastă română Cătălina Ponor a fost desemnată pentru performanțele sale în International Gymnastics Hall of Fame.

Fosta gimnastă Cătălina Ponor a devenit cel de-al 12 reprezentant al României care a fost inclus în International Gymnastics Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Oklahoma City, a anunţat, luni, Federaţia Română de Gimnastică, conform Agerpres. 

"Cătălina Ponor, de la performanţă la legendă! La Petroleum Club din Oklahoma City, cu prilejul celei de-a 25-a ceremonii anuale a International Gymnastics Hall of Fame (IGHOF), Cătălina a intrat în galeria celor care au contribuit la dezvoltarea gimnasticii alături de Tatiana Guţu (Ucraina), Fabian Hambuechen (Germania) şi Chelsie Memmel (SUA)", a transmis FRG.

La această ediţie au mai fost oferite Ordinul Internaţional de Merit IGHOF 2022 familiilor lui George Nissen (SUA, postum), fondatorul companiei Nissen Gymnastics Equipment Company şi a istoricului de gimnastică Rome Milan (SUA, postum).

Ponor, cel de-al doisprezecelea reprezentant al României în International Gymnastics Hall of Fame

Tripla campioană olimpică de la Atena în 2004 este cel de-al 12-lea reprezentant al gimnasticii româneşti inclus în International Gymnastics Hall of Fame, înaintea sa fiind primiţi în galeria legendelor gimnasticii Nadia Comăneci (1993), Bela Karolyi (1997), Ecaterina Szabo (2000), Teodora Ungureanu (2001), Daniela Silivaş (2002), Simona Amânar (2007), Octavian Bellu (2009), Lavinia Miloşovici (2011), Gina Gogean (2013), Aurelia Dobre (2016) şi Andreea Răducan (2018).

La ceremonia de la Oklahoma, la care Cătălina nu a participat, printre invitaţii de onoare s-au numărat Daniela Silivaş şi Nadia Comăneci.

Ponor a obţinut cinci medalii la Jocurile Olimpice, dintre care trei de aur în 2004, la Atena, la bârnă, sol şi cu echipa, palmaresul său cuprinzând şi cinci medalii la Mondiale, precum şi opt la Europene.

Nadia Comăneci, cadou neașteptat pentru fiul ei

Nadia Comăneci este o mamă foarte atentă la detalii atunci când vine vorba despre fiul ei, Dylan. Ea se află în aceste zile la Paris pentru a urmări turneul de tenis de la Roland Garros, dar pentru că pe data de 3 iunie fiul ei împlinește vârsta de 16 ani, Nadia și soțul ei, Bart, s-au gândit să îi facă un prim cadou. Dylan a avut ocazia să fie alături de idolul său, Scott Dixon, un mare pilot din Indycar, scrie Prosport.ro.

„Pentru că este un mare pasionat al mașinilor de curse am obținut pentru el calitatea de VIP pentru Indy Car 500. Călătoria băieților, Bart și Dylan, a fost una care i-a încântat pe amândoi. Dylan și Bart au fost pe pistă lângă Scott Dixon și mașina lui de concurs”, a dezvăluit Nadia. Citește continuarea AICI

”Festivalul Alina” dedicat gimnasticii, difuzat de televizunea de stat

În ultima vreme Alina Kabaeva a dispărut din spațiul public, iar presa a scris că amanta lui Putin ar sta ascunsă într-un buncăr împreună cu copii săi. Totuși, recent, iubita liderului de la Kremlin și-a făcut apariția. Alina Kabaeva a fost văzută pe micile ecrane la un concurs de gimnastică ritmică susținut la Moscova.

Un coresponden BBC a decoperit un lucru neașteptat. Nu este vorba despre orice fel de festival, ci unul care îi poartă numele Alinei Kabaeva. Evenimentul a fost difuzat de televizunea de stat din Rusia.

„Televiziunea rusă de stat promovează miercuri după-amiază o sărbătoare de neuitat a muzicii și sportului, în frunte cu nimeni alta decât Alina Kabaeva. Cum se numește? Festivalul Alina”, a scris jurnalistul BBC Francisc Scarr pe Twitter. Vezi AICI mai multe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel